Dr. Sait Çürükkaya’nın hayatını anlatan kitap yasaklandı, yazar ve yayın evi hakkında da dava açıldı

Dr. Sait Çürükkaya'nın hayatını anlatan kitap yasaklandı, yazar ve yayın evi hakkında da dava açıldı

Dr. Said Çürükkaya’nın hayatını anlatan “Dağlar Kilidini Kaybetti” adlı kitap İstanbul C. Savcılığının talebiyle 2 nolu sulh ceza mahkemesi tarafından kitabın yasaklanması ve toplatılmasına karar verildi. Ayrıca kitabın yazarı Selim Çürükkaya ve Doz yayın evine de dava açılmasına karar verildi.

Kürtlerin yakın tarihinde önemli ulusal görevler üstlenmiş ve Kürt kamuoyu tarafından yaptığı hizmetleri bilinen Agirî Özel Birlikleri Peşmerge Komutanı Dr. Sait Çürükkaya’nın (Dr. Süleyman) ağabeyi tarafından yazılan “Dağların Kilidini Kaybettik” adlı roman, 23 Ekim’de okuyucularla buluşmuştu.

Selim Çürükkaya, kitabında Kuzey Kürdistan’da başlayan bir hikayeden yola çıkarak, Said Çürükkaya’nın kitabı Said Çürükkaya’nın Kürdistan davasındaki mücadelesi, IŞİD’e karşı mücadeleye katılmak üzere Almanya’dan Kürdistan Bölgesi’ne gelmesi,  Agirî Peşmerge Birliği’ni kurması ve komutanlık yaptığı bir biyografya niteliğinde.

Yazar Selim Çürükkaya tarafından yazılan roman, üç kuşak aile geçmişinin anlatımıyla yörenin kendine has tarihi ve kültürel yapılanması, sosyo-politik öğelerin tarihselliği, kahramanların zaman ve mekan birliktenliği içerisinde Kürdistan’ın yakın çağ tarihinin, roman tadında bir özetini, ana hikaye etrafında öyküler zincirinde okuyucularına sunuyor.

Türkçe yazılan “Dağların Kilidini Kaybettik” kitabı  Kurmancî dilinde basıldı. Kitap İngilizce, Almanca ve Kürtçe’nin Soranî lehçesine çevriliyor.

Diğer Haberler