PKK varlığı nedeni ileŞengal’in 20 bin nüfuslu Siba Şexidir Köyünde yaşayanlardan sadece 19 aile döndü

PKK varlığı nedeni ileŞengal'in 20 bin nüfuslu Siba Şexidir Köyünde yaşayanlardan sadece 19 aile döndü

Kürdistan Demokrat Partisi’nin (PDK) Sîba Şêxidir Köyü Sorumlusu Xelef Dexîl Seydo, Sîba Şêxidir köyü halkının Kürdistan İşçi Partisi’nden (PKK) korktukları için köylerine dönemediklerini söyledi.

Şengal’ın Sîba Şêxidir köyü PDK Sorumlusu Xelef Dexîl Seydo BasNews’e yaptığı açıklamada, IŞİD saldırısından önce Sîba Şêxidir’de yaklaşık 20 bin kişinin yaşadığını, ancak IŞİD saldırısı sonrası köyün boşaltıldığını ve köy halkının büyük bir kısmının göç ederek kamplarda yaşadığını, şu ana kadar sadece 15 ailenin köylerine dönebildiğini ifade etti.

Xelef Dexîl Seydo açıklamasının devamında şunları söyledi: “Şengal’e geri dönen aileler köylerine yerleşemediler. Sinune ilçesinde yaşamayı tercih etmek zorunda kaldılar. PKK’nin çocuklarını zorla saflarına katacağı korkusuyla köylerine dönmeye cesaret edemiyorlar.”

Ezdi yetkili Seydo açıklamasının sonunda Şunları belirtti: “Sîba Şêxidir köyü Arap köylerine çok yakın bir köydr. Araplar köylerine geri döndüler. Sîba Şêxidir köyü Şengal Dağı’na yakın olduğu için halk PKK korkusu nedeniyle köylerine geri dönemiyor.”

Diğer Haberler