PKK Haşdi Şabi ilişkisinin bir diğer yönü: Maaş

Şengal Peşmerge Güçleri Komutanı Qasim Dirbo, Şengal'deki PKK’ye bağlı silahlı grupların, Haşdi Şaabi'nin yardımıyla Irak'tan maaş aldıklarını söyledi. Şengal Peşmerge komutanı Qasim Dirbo BasNews'e yaptığı açıklamada, Şengal'deki PKK bağlantılı silahlı grupların kendilerini Haşdi Şabi güçlerine bağlayarak bu şekilde Irak’ın maaş sistemine kaydedildiklerini ve Bağdat'tan maaş aldıklarını belirterek geçen ay, bu silahlı grup üyeleri için kişi başına 1 milyon Irak Dinar’ı ödeme yapıldığını ifade etti. Qasim Dirbo açıklamasının devamında, PKK'nın bu üyelerine maaşlarının tümünü ödemediğini, sadece 400 dolar kişi başına verdiğini, geri kalan diğer miktarını kendi hesaplarına geçirdiklerini söyledi. Şengal Güçleri Peşmerge Sorumlusu Qasim Dirbo açıklamasının sonunda, Bağdat'ın PKK’ye bağlı silahlı güçlerin maaşlarını sağlamaya devam ettiğini belirterek, Haşdi Şabi'nin İran'a bağlı olduğunu herkes tarafından bilindiğini, bu yüzden hiç kimsenin PKK güçlerini engelleyip Şengal'e barış ve huzurun getirileceğine inanmadığını kaydetti.

Şengal Peşmerge Güçleri Komutanı Qasim Dirbo, Şengal’deki PKK’ye bağlı silahlı grupların, Haşdi Şaabi’nin yardımıyla Irak’tan maaş aldıklarını söyledi. PKK’ye bağlı değişik isimler adı altındaki güçlerin Haşdi Şabi kapsamında maaş alması yeni bir olay değil. 2015 yılından bu yana Şengal’deki PKK’nin YBŞ adlı yapılanması Haşdi Şabi kapsamında maaş alıyor.

Şengal Peşmerge komutanı Qasim Dirbo yaptığı açıklamada, Şengal’deki PKK bağlantılı silahlı grupların kendilerini Haşdi Şabi güçlerine bağlayarak bu şekilde Irak’ın maaş sistemine kaydedildiklerini ve Bağdat’tan maaş aldıklarını belirterek geçen ay, bu silahlı grup üyeleri için kişi başına 1 milyon Irak Dinar’ı ödeme yapıldığını ifade etti.

Qasim Dirbo açıklamasının devamında, PKK’nın bu üyelerine maaşlarının tümünü ödemediğini, sadece 400 dolar kişi başına verdiğini, geri kalan diğer miktarını kendi hesaplarına geçirdiklerini söyledi.

Şengal Güçleri Peşmerge Sorumlusu Qasim Dirbo açıklamasının sonunda, Bağdat’ın PKK’ye bağlı silahlı güçlerin maaşlarını sağlamaya devam ettiğini belirterek, Haşdi Şabi’nin İran’a bağlı olduğunu herkes tarafından bilindiğini, bu yüzden hiç kimsenin PKK güçlerini engelleyip Şengal’e barış ve huzurun getirileceğine inanmadığını kaydetti.

Diğer Haberler