Üç Kürt yayınevinden sevindiren kampanya: Van’da bilbordlara “anadilimizi seçiyoruz” yazıldı

Üç Kürt yayınevinden sevindiren kampanya: Van'da bilbordlara "anadilimizi seçiyoruz" yazıldı

 Van’da çarşı ve sokaklardaki bilbordlara yazılan, “Geleceğimiz için anadilimizi seçiyoruz” yazısı ile Kürt öğrencilerden seçmeli ders için Kürtçeyi seçmeleri talep edildi.

Online kitap sitesi Kitabakurdi, Peywend ve Lorya yayınevlerinin birlikte organize ettiği çalışmada,  reklam bilboardlarına “Geleceğimiz için anadilimizi seçiyoruz” diye yazıldı.

Panoda, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı için seçmeli ders başvurularının başadığı hatırlatılarak, “Kurmanci ve Zazaki dersleri seçiyoruz” yazısı yer aldı.

Öğrencilerin tercih ettikleri dersleri 22 Ocak 2021 tarihine kadar okul müdürlüklerine bildirmesi gerekiyor.

Milli Eğitim Müdürlüğünden ailelere mesaj

Öte yandan Eğitim Sen Van Şubesi, seçmeli dersler konusunda öğrencileri yönlendirmek için Van İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okul müdürlerine mesaj gönderdiğini duyordu.

Eğitim Sen Van Şubesi’ne ait Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Seçmeli derslerin seçimi ile alakalı Van İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okullara gönderdiği, öğrencilerin etki altına alınmasına ve yönledirilmesine sebep olacak mesajı suç teşkil etmektedir. Konunun takipçisi olacağız. Kamuoyunun bilgisine” denildi.

Paylaşımda ayrıca İl Eğitim Müdürlüğü’nün gönderdiği belirtilen mesaja da yer verildi.

Sözkonusu mesajda öğrencilerin dini dersleri seçmeli ders olarak tercih etmesi için müdürlere telkinde bulunuluyor ve bunun elzem olduğu ifade ediliyor.

Diğer Haberler