Şengalli yönetici: PKK ve Haşdi Şabi ticaretle meşgul Şengal halkı ise perişanlık içinde

Şengal’e bağlı Sinûnê Nahiyesi Kaymakamı Nayîf Seydo, Şengal Anlaşması’nın hayata geçmesi gerektiğini,Haşdi Şabi ve PKK güçleri bölgeden çıkmadığı sürece Şengal’de istikrar ve güvenliğin sağlanamayacağını söyledi. BasNews’e konuşan Sinûnê Nahiyesi Kaymakamı Nayîf Seydo, “Haşdi Şabi ve PKK güçleri olduğu sürece şengal’de hiçbir zaman istikrar oluşturulamaz. Biz Şengal Anlaşması bir an önce hayata geçirilsin diye bir çok kez yetkililere bildirdik. Şengal’de hayatın normale dönmesinin tek yolu anlaşmanın uygulanmasıdır” dedi. PKK ve Haşdi Şabi güçlerinin Şengal’den çıkarılmadıkları sürece Peşmerge Güçleri’nin bölgeye dönmeyeceğini belirten Nayîf Seydo, “Bölgede meşru olmayan güçler yüzünden evler inşa edilemiyor, göçmenler evlerine dönemiyor. Bölgenin güvenliği her geçen gün kötüye gidiyor” şeklinde konuştu. Sinûnê Nahiyesi Kaymakamı Nayîf Seydo, PKK ve Haşdi Şabi güçlerinin ticaret ile meşgul olduklarını, istediklerini yaptıklarını ancak Şengal halkının ise perişanlık içerisinde göçmen olduklarını dile getirdi.

 Şengal’e bağlı Sinûnê Nahiyesi Kaymakamı Nayîf Seydo, Şengal Anlaşması’nın hayata geçmesi gerektiğini,Haşdi Şabi ve PKK güçleri bölgeden çıkmadığı sürece Şengal’de istikrar ve güvenliğin sağlanamayacağını  söyledi.

BasNews’e konuşan Sinûnê Nahiyesi Kaymakamı Nayîf Seydo, “Haşdi Şabi ve PKK güçleri olduğu sürece şengal’de hiçbir zaman istikrar oluşturulamaz. Biz Şengal Anlaşması bir an önce hayata geçirilsin diye bir çok kez yetkililere bildirdik. Şengal’de hayatın normale dönmesinin tek yolu anlaşmanın uygulanmasıdır” dedi.

PKK ve Haşdi Şabi güçlerinin Şengal’den çıkarılmadıkları sürece Peşmerge Güçleri’nin bölgeye dönmeyeceğini belirten Nayîf Seydo, “Bölgede meşru olmayan güçler yüzünden evler inşa edilemiyor, göçmenler evlerine dönemiyor. Bölgenin güvenliği her geçen gün kötüye gidiyor” şeklinde konuştu.

Sinûnê Nahiyesi Kaymakamı Nayîf Seydo, PKK ve Haşdi Şabi güçlerinin ticaret ile meşgul olduklarını, istediklerini yaptıklarını ancak Şengal halkının ise perişanlık içerisinde göçmen olduklarını dile getirdi.

Diğer Haberler