PKK’nin kaçırdığı Kürt siyasetçi Muhammed Abdullah Resul’dan üç aydır haber alınamıyor

PKK'nin kaçırdığı Kürt siyasetçi Muhammed Abdullah Resul'dan üç aydır haber alınamıyor, Raperin, Ulusal Koalisyon Partisi, Kandil,

 Ulusal Koalisyon Partisi Yürütme Meclis üyesi Goran Dılşad, üç ay önce Kandil’e giden parti yönecilerinden Muhammed Abdullah Resul’den hala bir haber alamadıklarını belirterek, “Artık PKK tarafından kaçırıldığına eminiz” dedi.

Ulusal Koalisyon Partisi Yürütme Meclisi üyelesi ve partinin Raperin Bölgesi Sorumlusu Muhammed Abdullah Resul 15 Ekim 2020 günü Kandil bölgesine gitmek için evinden ayrıldı.

Bölgede “Mamosta Muhammed Gırtki” olarak tanınan Resul’e ait özel araç son olarak Sengeser kasabasındaki Zurkan kontrol noktasındab geçerken görüldü.

Rûdaw’a konuşan partinin Yürütme Meclis üyesi Goran Dılşad, artık Resul’ün PKK tarafından kaçırıldığından emin olduklarını söyledi.

Dilşad, “PKK şu ana kadar da bize bu konuda bir yanıt vermedi, hatta bizimle diyalog kurmaya dahi yanaşmadı” dedi.

Kürt siyasetçi Muhammed Abdullah Resul,  15 Ekim 2020 günü sabah saat 09:00’de evinden çıktı. Resul’e ait özel araç aynı gün öğleden sonra Sengeser kasabasında asayişe ait Zurkan kontrol noktasını geçrken görüldü. Kandil’e doğru yola çıkan Resul’dan bir daha haber alınamadı.

Ulusal Koalisyon’dan yapılan açıklamada, “Mamosta Muhammed Girtki bölgenin tanınmış etki sahibi kişiliklerinden biridir. Halk ve siyasetçilerle çok iyi ilişkileri bulunan Girtki, toplum içerisinde de her zaman barış ve huzur için çalışmıştır” denildi.

Ancak konuya ilişkin PKK’den şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Rudaw

Diğer Haberler