Şengal’e dönen aileler güvenlik sorunu nedeni ile kamplara geri dönüyor

Şengal'e dönen aileler güvenlik sorunu nedeni ile kamplara geri dönüyor

 Şengal ilçesinin Gir Uzêr nahyesi yerlilerinden iç mülteci Murad Şemo yaptığı açıklamada geçen yıl Ekim Ayı’nda Şengal’e geri döndüklerini, Nahyedeki evlerinin yağmalanması,  güvenlik sorunu ve hizmet yetersizliği nedeniyle yeniden kamp yaşamına geri dönmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Gir Uzêr nahyesi sakini Murad Şemo BasNews’e konu hakkında şu açıklamada bulundu: “Geçen Ekim Ayı’nda evlerimize döndük. Ama evimizin yağmalanmıştı. Tüm kapı ve pencereler sökülüp alınmış. Geriye hiçbir şey bırakılmamış. Evimiz yağmalanmasaydı su ve elektrik hizmetleri olsaydı, kendimize ait olan yaşam alanlarımızda kalırdık.”

Murad Şemo açıklamasının devamında şunları belirtti: “Şimdi bir çok Şii Arap Şengal sınırlarındaki yerleşim alanlarına geri döndü. Şengal’deki Şii mezarlıkları onarıldı. Ezdi Kürtlerinin dini ibadetgahlarının yerleri onarılmadı ve yenilenmedi. Haşdi Şabi’nin varlığı nedeniyle Şengal’de Şiilere büyük destek var ve birçoğu Şengal’e geri döndüler.”

Murad Şemo açıklamasının sonunda şunları söyledi: ” Gir Uzêr Nahyesindeki bu kötü durum nedeniyle mecburen Duhok’un Sêmêlê kazasında bulunan Şarya kampına geri döndük. Şengal’de güvenlik sorunu çözülürse kendimize ait yerleşim alanlarımıza dönerek evlerimizi yeniden inşaa etmek istiyoruz.”

Diğer Haberler