Minbic Sivil Konseyi Maliye sorumlusunun 5 milyon dolar alarak kaçtığı iddia edildi, asayiş güçleri ailesini tutukladı

Minbic Sivil Konseyi Maliye sorumlusunun 5 Milyon dolar alarak kaçtığı iddia edildi, Minbiç asayişi ailesini tutukladı HSD, Şerwan Derviş,

HSD kontrolündeki Minbic Sivil Konseyi Maliye Sorumlusu Nidal isimli kişinin 5 milyon dolar alarak Halep’e kaçtığı iddiasıyle ailesinden çocuklar da dahil çok sayıda kişi tutuklandı. Sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Nidal ise Özerk Yönetimi suçlayarak, para götürdüğü iddialarını reddetti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi(SOHR) Suriye Demokratik Güçleri’nin (HSD) kontrolündeki Minbic’de Sivil Sivil Konseyi’nin maliyeden sorumlu Kobanêli Nidal isimli kişinin 4 milyon dolar alarak Gümrük sorumlusu Luqman Shukr ile birlikte Halep’e sığındığını duyurdu.

Nidal’ın kaçışının ardından Minbic’teki (Asayiş) güvenlik güçleri, Nidal’ın ailesinden aralarında küçük çocuklarında bulunduğu çok sayıda kişiyi tutukladı.

Rojava yönetimi ise Nidal’ın kaçışını doğrularken götürülen para miktarı hakkında bilgi verilmedi.

Facebook hesabından bir video yayımlayan maliye sorumlusu Nidal hakkındaki iddialara yanıt verdi. Nidal, görev başındayken hırsızlık yapan kişileri ortaya çıkardıklarını, ancak bu kişilerin daha sonra kritik yerlerde görevlendirildiğini iddia etti.

Bu uygulamalara duyduğu tepki nedeniyle görevi bıraktığını ve çeşitli iftiralar yüzünden Minbic’ten çıktığını belirten Nidal, “Bu benimle özerk yönetim arasındaki bir mesele. Ama siz 3 yaşımdaki oğlum ve 16 yaşındaki kardeşim dahil bir sürü yakınımı tutukladınız. Bu Başkan’ın (Öcalan) tarzı değil. Bu demoktratik bir uygulama değil” şeklinde tepki gösterdi.

Öte yandan Minbic Askeri Konseyi Komutanı Şervan Derviş,  “El-Hurra”  gazetesine yaptığı açıklamada Nidal’ın kaçtığını doğrularken, kendisiyle bağlantılı bazı kişilerin tutuklandığını aktardı. Derviş, götürülen para miktarı hakkında bilgi vermezken, Nidal’ın çok sayıda yolsuzluğa bulaştığı, IŞİD tutuklularını kaçırdığı gibi 12 dosyadan hakkında soruşturma olduğunu kaydetti.  

Diğer Haberler