ENKS: Aldar Xelil ya müzakere heyetinden çıkarılsın ya da özür dilesin!

ENKS: Aldar Xelil ya müzakere heyetinden çıkarılsın ya da özür dilesin!

ENKS, Rojava’daki Kürt-Kürt diyaloğunda PYNK heyeti içerisinde TEV-TEM adına müzakerelerde bulunan Aldar Xelil’in heyetten çıkarılmasını talep ediyor.

ENKS Kürdistan Bölgesi Temsilcisi Newaf Reşîd, Aldar Xelîl’in PKK’nin Kürtler arası diyaloğu sabote etme planı çerçevesinde hareket ettiğini bu nedene müzakere heyetinden çıkarılmasını istedi.

TEV-DEM Başkanlık Konseyi üyesi Aldar Xelîl’in Rojava’daki Kürtler arası birlik müzakerelerinde Roj Peşmergeleri ve ENKS’ye yönelik açıklamalarına tepkiler devam ediyor.

Konu hakkında BasNews’e değerlendirmelerde bulunan ENKS Kürdistan Bölgesi Temsilcisi Newaf Reşîd, Aldar Xelil’in Peşmerge’ye yönelik hakaretlerinden ötürü ENKS olarak TEV-DEM’in müzakere heyetinden çıkarılmasını talep ettiklerini söyledi.

Newaf Reşîd,  Aldar Xelil’in ya müzakere heyetindençıkarılmasını ya da sözlerinden ötürü özür dilemesini istediklerini, aksi durumda müzakere görüşmelerini boykot edeceklerini sözlerine ekledi.

“Ladar Xelil, PKK’nin Rojava’daki birlik planlarını sabote etme planı çerçevesinde hareket ediyor” diyen Newaf Reşîd,  “ENKS ve PYNK anlaşmaya yakın olduğu kritik süreçlerde her zaman sabote etmek için açıklamalarda bulunuyor” şeklinde tepki gösterdi.

Aldar Xelil’in şehit ve Peşmerge annelerinden özür dilemesi gerektiğine vurgu yapan ENKS Kürdistan Bölgesi Temsilcisi Newaf Reşîd, “Peşmerge, Kürt direnişi ve Kürdistan topraklarını savunma dışında hiçbir askeri faaliyette bulunmamıştır” dedi.

ABD heyeti ile Mazlum Abdi’yi bu konuda bilgilendirdiklerini belirten ENKS’li Newaf Reşîd, “Aldar Xelil’in yaptığı şey Rojava Kürdistanı’nındaki siyasi süreci sabote etmek ve siyasi güçler arasına nifak tohumları ekmek olduğunu kendilerine ilettik” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler