Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan Aldan Xalil’in açıklamasına cevap: İşbirlikçilikten bahsedildiğinde insanların aklına kimin geldiği ise açıkça bilinmektedir

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'ndan Aldan Xalil'in açıklamasına cevap: İşbirlikçilikten bahsedildiğinde insanların aklına kimin geldiği ise açıkça bilinmektedir

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelîl’in Roj Peşmergelerine ilişkin sözlerine yazılı bir açıklama ile yanıt verdi: “Roj Peşmergesi’nin oluşumundan bu güne kadar kahramanca Kürdistan topraklarını savunmak için ön siperlerde bulundu.”

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Sözcüsü, Aldar Xelîl’in Roj Peşmerge’sini “çete” olarak tanımlayan sözlerine ilişkin bir açıklama yayınladı.

Xelîl’in PYD ile Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) arasındaki diyaloğu konu alan bir röportajında Roj Peşmergeleri hakkında “Türkiye’nin çeteleri” ifadelerini kullandığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Kendisi de çok iyi biliyorlar ki, oluşumundan bu güne kadar Roj Peşmergeşeri kahramanca Kürdistan topraklarını savunmak için ön siperlerde bulundu. Hiçbir vicdan sahibi vatansever de IŞİD teröristlerine karşı savaşta onlarca şehit ve yaralı verdiklerini unutamaz.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nın açıklamasının sonucunda şunlar kaydedildi: “Bu tür ifade ve suçlamalar sadece birliğe zarar verir ve asıl amacı Kürt taraflar arasında devam eden diyaloğu sabote etmektir. İşbirlikçilikten bahsedildiğinde insanların aklına kimin geldiği ise açıkça bilinmektedir. Eylemler, tarih ve olaylar kimlerin onun bunun çetesi olduğunu kanıtlıyor.”

Diğer Haberler