ENKS Aldar Xalil’in açıklamasını “Kürt birliğini baltalamaya dönük bir girişim” olarak değerlendirdi

ENKS Aldar Xalil'in açıklamasını "Kürt birliğini baltalamaya dönük bir girişim" olarak değerlendirdi

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelil’in Roj Peşmergelerine yönelik “çete” şeklindeki hakaretine yanıt verdi.

ENKS tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Halkımızın birlik konusunda anlaşma beklediği bir zamanda, PYD yöneticileri çıkıp açıklama yapıyor ve müzakereleri baltalıyor. Yapılan son açıklama da Peşmerge ailelerine yönelik tehdidin, ENKS ofislerinin yakılmasının ve ENKS’ye yönelik propagandanın devamıdır” denildi.

Söz konusu değerlendirmede, “Roj Peşmergelerinin ‘çete’ olarak adlandırıldığı açıklama, ABD’nin liderliğindeki müzakerelerden kaçma ve Kürt birliğini baltalamaya dönük başka bir girişimdir. Çünkü bu süreç Roj Peşmergelerinin kendi bölgelerine dönmesine ve burayı savunmasına izin verecektir” ifadelerine yer verildi.

“Biz ENKS olarak şuna işaret ediyoruz: Roj Peşmergelerine yönelik her saldırının, Kürdistan topraklarını ve halkını savunmak için oğullarını feda eden her Kürt ailesine dönük saldırıdır” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Biz, uluslararası garantörlerden, ABD’den ve DSG’den bu saldırılara son verilmesi için adım atmasını ve Kürt birliğine inanmayan kesimlerin müzakerelerden çıkarılmasını istiyoruz. Ayrıca PYNK’yi bu ifadeler karşısındaki pozisyonunu netleştirmeye ve kahraman Roj Peşmergeleri ile ailelerinden özür dilemeye davet ediyoruz.”

Açıklamanın devamında, “Anlaştığımız ilkeler ve Duhok Anlaşması temelinde müzakerelere devam etme taahhüdümüzü yeniden teyit ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelîl, geçtiğimiz günde PKK’ye yakın medyaya verdiği söyleşide, Roj Peşmergelerinin Peşmerge olmadığını iddia ederek Türkiye’ye bağlı “çete” suçlamasında bulunmuştu.

Diğer Haberler