Şengal’in Xanesor nahiyesi uyuşturucu ve silah kaçakçılığı merkezi haline getirildi

Şengal'in Xanesor nahiyesi uyuşturucu ve silah kaçakçılığı merkezi haline getirildi

Şengal’in Xanesor Nahyesi Kürdistan Demokrat Partsi (PDK) ilçe yönetim kurulu başkanı Feysel Qasim yaptığı açıklamada, Xanesor’da çok sayıda silahlı grubun geceleri silah ve uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını söyledi.

Şengal’in Xanesor Nahyesi PDK ilçe yönetim kurulu başkanı açıklamasında, bölgede çok sayıda silahlı grubun bulunduğunu, geceleri Rojava Kürdistanı sınırında bu grupların silah ve uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını ve bu nedenle yöre halkını rahatsız ettiklerini belirtti.

Feysel Qasim’ın BasNews’e konu hakkında yaptığı açıklama şu şekilde: “Yöre halkı silahlı gruplardan korktuğu için geceleri ilçe merkezinde dışarı çıkmaya cesaret edemiyor. Çünkü bu silahlı gruplar geceleri kaçakçılık ve yasadışı işler yapıyorlar. Şengal sınır bölgelerinde kaçakçılığa dayalı bir ticari pazar oluşturmuşlar.”

Qasim açıklamasının devamında şunları söyledi: “Özellikle, bu gruplar Şengal ve Rojava Kürdistanı sınırlarında silah ve uyuşturucu ticareti yapıyorlar. Şimdi bütün Xanesor halkı bu silahlı grupların bölge halkının huzur ve güvenini sağlama amacıyla bulunmadıklarına ikna olmuş durumda, bu gruplar kendi çıkarlarına hizmet ediyorlar. Bu nedenle de bölgenin huzur ortamını bozuyorlar.”

PDK Xanesor Yöneticisi Feysel Qasim açıklamsının sonunda şunları belirtti: “Xanesor ‘a binden fazla vatandaş ailesiyle birlikte zorunlu nedenlerle döndü. Dönüş yapanların çoğu Irak hükümetine bağlı kurumlarda çalışan memurlardı. Aylık maaşlarını alma nedeniyle geri dönüyorlar. Bölgede var olan bu silahlı grupların yaklaşımları onları bezdirmiş durumda.

Diğer Haberler