Roj Peşmergeleri sözcüsü Şervan Dêrikî: “Aldar Xelil’in yaklaşımı tesadüfi değildir, Rojava’daki en büyük savaş tüccarlarından biridir”

Roj Peşmergeleri sözcüsü Şervan Dêrîki: “Aldar Xelil’in yaklaşımı tesadüfi değildir. O, Rojava’daki en büyük savaş tüccarlarından biridir”

Roj Peşmergeleri Sözcüsü Yarbay Şervan Dêrikî, Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelil’in Roj Peşmergelerine yönelik “çete” şeklindeki hakaretine yanıt verdi.

Yazılı açıklamada bulunan Yarbay Şervan Dêrikî, tüm Kürt halkının Roj Peşmergelerini ulusal proje olarak gördüğünü ifade ederek, “Roj Peşmergeleri Kürt milleti için kutsal değere sahiptir, kim onlara saldırırsa, çete odur” ifadesini kullandı.

Dêrikî, “Milletimiz Rojava’da birlik umutlarının gerçekleşmesini bekleyip ve Roj Peşmegelerinin dönüşüne umut bağlarken, Aldar Xelil adındaki şahıs yakışıksız ve ulusal ilkelerden uzak açıklamalar yaparak Roj Peşmergelerini ‘çete’ olmakla suçladı. Bu yaklaşım Kürt milletinin iradesine ve uzun yıllar boyunca süren mücadele sayesinde elde ettiği kazanımlara hakarettir” dedi.

Roj Peşmergeleri Sözcüsü, Aldar Xelil’e yönelik yanıtının devamında şunları kaydetti:

“Çete, kendisini para karşılığında satan kişidir. Çete, kendi halkının göç etmesine yol açan kişidir. Çete, bölgelerimizin Türk ordusu tarafından işgal edilmesine yol açanlardır. Çete, halka ağır vergiler dayatan ve onların kaynaklarından mahrum olmasına sebep olanlardır. Çete, çocukları kaçırıp kendi ajandası için silahlandıran ve çocukların tüm haklarını ihlal edenlerdir. Çete, halkın iradesini her şekilde gasp eden ve halkını boynu büyük bırakanlardır. Çete, kin ve nefreti yaymak için çalışan ve Kürt milletinin sembollerini ihanetle suçlayanlardır. Çete, kendi milletinin acılarını sahte sloganlarla pazarlayanlardır.”

Roj Peşmergelerinin ulusal bir proje olduğunu ifade eden Dêrikî, “Roj Peşmergelerine yönelik kim suçlamalarda bulunursa çete odur ve Kürt düşmanları tarafından kiralanmıştır. Roj Peşmergelerine çete diyen ya hastadır ya da akıl tutulması yaşıyordur. Bu kişilerin toplumdan uzaklaştırılarak akıl hastanesinde tedavi edilmesi gerekir” ifadesini kullandı.

Yarbay Dêriki, “Aldar Xelil’in yaklaşımı tesadüfi değildir. O, Rojava’daki en büyük savaş tüccarlarından biridir” dedi.

(PYD) Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelîl, geçtiğimiz günde PKK’ye yakın medyaya verdiği söyleşide, Roj Peşmergelerinin Peşmerge olmadığını iddia ederek Türkiye’ye bağlı “çete” suçlamasında bulunmuştu.

Diğer Haberler