Peşmerge Komutanı 2021 yılı Uluslararası Barış Elçisi seçildi

Tuğgeneral bir Peşmerge 2021 yılı Uluslararası Barış Elçisi seçildi, Tuğgeneral Salih Mewlüd Gerdi, Peşmerge Bakanlığı

Uluslararası Güvenlik Konseyi Peşmerge komutanı Tuğgeneral  Salih Mewlüd Gerdi’yi 2021 yılı Uluslararası Barış Elçisi olarak kabul etti.

Bu gün Peşmerge Bakanlığının resmi Facebook hesabından resmi olarak Tuğgenerel Salih Mewlüd Gerdi’nin Uluslararası Barış Elçisi olduğu duyuldu. Açıklamada Gerdi hakkında şu bilgiler verildi: “Geçmişte Peşmerge Bakanlığı, Kürdistan Bölge Başkanlığı ve Kürdistan Hükümeti Bakanlar Kurulu arasındaki eşgüdümü sağlamaktan sorumlu olan Salih Mewlüd Gerdi uzun yıllar Kürdistan mücadelesinde yer almıştır. Ailesinin Kürdistani tutumu ve çalışmaları nedeni ile annesinin tutuklanması üzerine 1962 yılında Hewler’de ki Qişla Cezaevinde dünyaya geldi. Uzun yıllar ulusal mücadelede yer almış ve peşmergelik yapmıştır”

Peşmerge Bakanlığının açıklamasında ayrıca Tuğgenerel Salih Mewlüd’ün geçtiğimiz yıl yapılan Uluslararası Barış Konferansına katılarak “ ulusal ve dinsel soykırımlar” konulu bir sunum yaptığı da belirtildi. Yaptığı sunumun Ortadoğu Barışı ve eşitlik konularına yaptığı vurgular nedeni konferansa damga vurduğu de belirtildi.

Bakanlık ayrıca Peşmerge bir Tuğgeneralin böyle bir göreve atanmasının hem meşru ve yasal bir kazanım hemde manevi anlamı olduğu, Peşmerge Bakanlığı ve Kürdistan Peşmergesi için önemli bir adım olduğu belirtilerek Tuğgenerel Salih Mewlüd’e çalışmalarında başarılar da dilendi.

Diğer Haberler