Haşdi Şabi, Şengal’de demografiyi değiştiriyor

Haşdi Şabi, Şengal’de demografiyi değiştiriyor

 Şii milis grubu Haşdi Şabi’nin, Şengal’de demografiyi değiştirmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Bir süredir Haşdi Şabi güçlerinin, Şengal’de halka para karşılığında mülklerini satma teklifinde bulunduğu ve bu şekilde bölgenin demografisini değiştirmeye çalıştığı bildirildi.

K24’e konuşan Şengal sakini Reşo Ali, “Şengal harabe durumda. Bu yüzden halkın dönüşüne engel olunup demografinin değiştirilmesi yerine halka yardım edilmeli ve Şengal yeniden kurulmalı” dedi.

Bir diğer Şengal sakini Xelef Hüseyin ise, “Başka yerlerden birilerinin gelip Şengal’den arsa almasını kabul etmiyoruz. Bizim evimiz yıkılmış, şehit vermişiz bu toprak için. Yabancıların buraya gelip onlara arsa satılması kabul edilemez” diye konuştu.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti yıllardır Şengal’de huzur ve istikrar ortamının sağlanması için çaba gösteriyor, halkın evlerine dönebilmesi için çalışıyor.

Başbakan’ın Ezidi İşlerinden Sorumlu Danışmanı Şeyh Şamo, “Şiilerin de Şengal halkının başına gelenleri anlamasını bekliyorduk ancak gördüğümüz kadarıyla Şengal’in geleceğini karanlık bir tünele doğru sürüklüyorlar. Şengal halkı, Şengal topraklarının ellerinden alınıp başkalarına verilmesinden korkuyor” diye konuştu.

K24’e bilgi veren kaynaklar, Şengal’de mülklerin satılması ile el konulmasına başlandığını ve bazı siyasi çevrelerin de buna destek verdiğini belirtti.

Diğer Haberler