Babkeyî: hiçbir partinin veya grubun mülkü değildir ve kimsenin Kürdistan’ı pazarlamaya, parça parça etmeye hakkı yoktur!

hiçbir partinin veya grubun mülkü değildir ve kimsenin Kürdistan’ı pazarlamaya, parça parça etmeye hakkı yoktur!

Süleymaniye’nin Kürdistan Bölgesi’nden ayrılarak Bağdat’ta bağlanmasına yönelik imza kampanyası başlatılmasına ilişkin açıklama yapan PDK Parlamenteri Rêbwar Babkeyî  “Hükümet her reform ve değişimi gündemleştirdiğinde Süleymaniye ayrı bir bölge olmaktan söz ediyor” şeklinde tepki gösterdi.

Süleymaniye’de bir grup aktivist, kentin Kürdistan Bölgesi’nden ayrılarak ayrı bir  federe bölge olması için imza toplamayacaklarını açıkladı. Açıklama yapan grup üyelerinden Abdurrezak Şerif, Süleymaniye’nin anayasasını yazıp ulusal ordusunu kuraracaklarını, bundan dolayı 35 bin imza toplamak amacıyla kampanya başlatacaklarını duyurdu.

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan ve bir kopyasının BasNews’e gönderen Kürdistan Parlamentosu PDK Parlamenteri Rêbwar Babkeyî, hükümetin reformlar ile değişimi her gündeme getirdiğinde Süleymaniye’de bazı kesimlerin iki başlı hükümet sisteminden ve ayrı bir bölge oluşturulmasından bahsettiklerini kaydetti.

Rêbwar Babkeyî, bu girişimin Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin reform yasalarının engellenmesine yönelik kullanılan son koz olduğunu sözlerine ekledi.

PDK’li Parlamenter açıklamasında “Neden reform ve değişimin bedeli Kürdistan’ın parçalanması olsun?” şeklinde sorarak, “ Neden Kültür başkenti(Süleymaniye) ile Siyaset başkenti(Erbil) birbirinden koparılıyo!?” şeklinde tepki gösterdi.

PDK’li Rêbwar Babkeyî açıklamasının devamında “Kürdistan kimsenin, hiçbir partinin veya grubun  mülkü değildir ve kimsenin Kürdistan’ı pazarlamaya, parça parça etmeye hakkı yoktur! Onun için diyorum ki bu yoğurtta bir kıl var1 ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler