PKK Şengal dağında tüneller yapıyor

PKK Şengal dağında tüneller yapıyor

 Şengal’in Sinune ilçesi Yöneticisi Nayif Seydo, PKK’nın Şengal sınırlarındai TNT ile tünel inşa etmekle meşgul olduğunu söyledi.

Bazı kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, Türk savaş uçakları bugün Şengal sınır bölgelerinde PKK kontrol noktalarını bombaladı. Ancak Sinune ilçesi Yöneticisi Nayif Seydo konu hakkında BasNews’e yaptığı açıklamada, Türk savaş uçaklarının bugün Şengal’ın sınır bölgelerini bombalamadığını ifade etti.

Sinune ilçesi Yöneticisi Nayif Seydo açıklamasının devamında şunları belirtti: “PKK, Şengal dağlarına tüneller inşa etmeye başladı. Bu nedenle PKK şuan TNT patlayıcıları ve malzemelerini kullanmakla meşgul ve Şengal halkı tünel yapımı için kullanılan patlayıcıları, Türk savaş uçaklarının saldırısı sanıyor.”

PKK silahlı grupları, farklı bahanelerle vatandaşların Şengal dağlık bölgesine gitmelerine izin vermediği ve bu nedenle Ezdi Kürtlerin ve diğer bileşenlerin Şengal’de yapılanlara karşı tepki gösterme amaçlı bazı gösteriler düzenlemişti. Vatandaşlar PKK’nın sınır bölgelerini boşaltmasını ve bu bölgelerdeki üslerini kaldırmasını talep etmişti.

Diğer Haberler