Nasir Ehmed: Irak seçimlerinde Kürtler ittifak yapmazsa Kürdistani bölgelerde ellerindeki sandelyeleri kaydebede bilir

Nasir Ehmed: Irak seçimlerinde Kürtler ittifak yapmazsa Kürdistani bölgelerde ellerindeki sandelyeleri kaydebede bilir

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK)  Milletvekili Nasir Ehmed yaptığı açıklamada, önümüzdeki süreçte gerçekleşecek Irak parlamentosu seçimlerinde, Kürdistan Bölgesi İdaresi Dışında Kalan Kürdistani bölgelerde durumların kötü olması nedeniyle Kürtler açısından zarar verici olacağını belirtti.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan YNK’nin Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Kürdistani Bölgeler Komisyonu Üyesi Nasir Ehmed şunları söyledi: “Irak genel parlamento seçimleri Haziran ayında yapılacak. Bu karar Kürdistani bölgeleri de kapsıyor ve oralarda da seçimler yapılacak. Fakat mevcut haliyle buradaki durumlar çok kötü. Bu nedenle seçimlerin buralarda da yapılması Kürtler açısından zarar verici olacak. Bu konuda sadece Kürdistanlı bütün siyasi partilerin ortak tavır halinde olması Kürtler açısından bu zarardan kurtulmayı sağlayabilir. Aksi halde Kürtler dağınık bir şekilde seçimlere katılmaya kalkarlarsa daha önceden ellerinde bulunan sandalyeleride kaybedebilirler.”

Kürdistani bölgelerde yapılacak seçimlerin durumun normalleştiği bir süreçte yapılması gerektiğinin önemine değinen Ehmed açıklamasının devamında şunları dile getirdi: “Seçim günü buradan mülteci edilmiş halkın bölgeye gelerek oy kullanması zor bir durum. Şayet Kürdistani bölgelerde oy kullanması gerekenler için Kürdistan Bölgesi’nde seçim sandıkları kurulursa ve burada oylarını kurabilirlerse, bu daha sağlıklı olacaktır. Mevcut haliyle Kerkük, Xurmatu, Xaneqin ve Mexmur’da durum Kürtler açısından oldukça kötü.”

Nasir Ehmed açıklamasının sonunda şu hususlara dikkat çekti: “Bütün bu belirttiklerimle bağlantılı olarak seçimler öncesi şayet bütün Kürt siyasi taraflar birlik içerisinde olabirlerse ve buna bağlı olarak Kürtlerin bu bölgelerde tek ses, tek yürek olduğu gösterilrse kazanç elde edilebilir. Bunun için particilik bir tarafa bırakılarak sadece ulusal çıkarlar düşünülmelidir.”

Diğer Haberler