PKK’nin canlı kalkan olarak kullandığı Amêdiye köylüleri bu yıl 7 milyar dinar zarar etti

PKK'nin canlı kalkan olarak kullandığı Amêdiye köylüleri bu yıl 7 milyar dinar zarar etti

PKK Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırları içindeki bir pek çok köyün boşalmasına neden oldu. Köylerin yakınlarına kurduğu yerleşim kampları, sivil araçları kullanmaları, sivil kıyafetlerle hareket etmeleri doğal olarak halkı kendine kalkan yapmak anlamına geldi. Türkiye sınırından uzak olmasına rağmen PKK’nin Amediye şehir merkezi dahil köy ve kasabalara giriş ve çıkışları nedeni ile  Amediye en çok zarar gören bölgelerden biri.  PKK’nin halkı canlı kalkan olarak kullanması nedeni TSK’da bu alanlara bombardman yapıyor, köylülere ait bağ bahçe ve köylerin fundalıkları büyük zarar görüyor.

Bu konuda açıklamalar yapan Amêdiyê ilçe kaymakamı Îsmaîl Mistefa, “sınır bölgelerimizde PKK’nin üstlenme yerlerinin bulunması nedeniyle Türk savaş uçaklarının hava saldırıları sonucu geçen yıl bu bölgelerde yaşayan vatandaşın, 7 milyar dinar maddi hasar yaşadı” dedi.

Amêdiyê Kaymakamı Îsmaîl Mistefa konu hakkında açıklamalarda bulundu: “PKK’nin üstlenme yerlerinin halkımızın yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle, Türk savaş uçakları Amêdiyê ilçesi sınırını bombalamaya devam ediyor ve ilçedeki 200 köy her yıl boşaltılıyor.”

Kaymakamı Îsmaîl Mistefa açıklamasının devamında şunları belirtti: “Amedi Bölgesi güçlü verimli bir tarım arazisine sahip olmasına rağmen, PKK’nın bölgedeki varlığı vatandaşların yaşamına yönelik büyük bir tehdit oluşturuyor. Bölge halkı bundan dolayı verimli topraklarından yararlanamıyor.”

Îsmaîl Mistefa açıklamasında,”ilçe sakinlerine her yıl maddi ve manevi büyük zararlar veriliyor. Buda halkın yaşamını olumsuz yönden etkiliyor. PKK’nin savaşı nedeniyle Amêdiyê sınırlarında 33 vatandaşımız şehit oldu, Doğamız sürekli tahrip ediliyor. Bölge halkı 2020 yılında genel olarak 7 milyar dinar zarar gördü” dedi.

Amêdiyê Kaymakamı Îsmaîl Mistefa konuşmasının sonunda şunları iafede etti: “Bölgede yaşanan savaş ve yapılan hava saldırıları sonucunda halkın bağ ve bahçeleri yakıldı. Köylerde yaşayan vatandaşların yaşam koşulları yok edildi. Bu nedenle PKK’nın bu bölgelerden çekilmesini ve gitmesini istiyoruz. Çalışmalarını kendi gerçek sınırlarında yürütsün.”

Diğer Haberler