Bazı Kürt parlamenterlerin Haşdi Şabi ile Irak parlamentosunda fraksiyon kuracağı iddia edildi

Kürdistan Bölgesi hükümetine karşıtları ile bilinen Irak Parlamentosu’ndaki Kürt parlamenterlerin Şii Haşdi Şabi’ye yakın taraflarla bir fraksiyon oluşturmak istediği belirtiliyor. Bir Kürt siyasi gözlemciye göre, “Onlar sadece ceplerini düşünüyor” yorumunda bulundu. BasNews’in edindiği bilgiye göre Kürdistan Bölgesi karşıt bir politika yürüten Bağdat’taki Kürt parlamenterlerin, Irak’ta gerçekleşecek erken seçimde Kürdistan düşmanı Şii Haşdi Şabi’ye yakın partiler ile parlamentoda ortak bir froksiyon kurmaya hazırlanıyor. Konu hakkında BasNews’e konuşan Kürt siyasi gözlemci Dr. Medhet Silêman, “Bu parlamenterler Irakçı Kürtlerdir. Bunlar Kürdistan Bölgesi’ne dönerlerse hiçbir şekilde saygı görmeyeceklerini ve bir daha oy alamayacaklarını biliyorlar.Bu nedenle Ala Talabani ve Sirwe Ebdulwahîd, sırf bir daha seçilmek için Kürdistan’ın düşmanı olan Şii partiler ile ittifağa gidecekler. Bunların tek derdi kendileridir” yorumunda bulundu. “Bu Kürt parlamenterlerin izledikleri politika Kürdistan düşmani Şii kesimlerin siyaseti ile aynı” Dr. Medhet Silêman, “Şiiler, hükümet ile yapılan müzakerelerde onların konuşmalarını kullanarak ‘Biz Kürtlerin hakkını verdik” diyecekler! Nasıl ki Saddam Hüseyin zamanında Teha Mihêdîn Meirûf ve Yasîn Remezan gibi Kürt parlamenterler Baas rejimi ile Kürdistan halkına yapılan zulmü desteklediler ise bunlar da bu zamanın Kürt düşmanı” dedi.

Kürdistan Bölgesi hükümetine karşıtları ile bilinen Irak Parlamentosu’ndaki Kürt parlamenterlerin Şii Haşdi Şabi’ye yakın taraflarla bir fraksiyon oluşturmak istediği belirtiliyor. Bir Kürt siyasi gözlemciye göre, “Onlar sadece  maddi çıkarlarını düşünüyor” yorumunda bulundu.

Bu gün BasNews’te geçen bir habere göre Kürdistan Bölgesi karşıt bir politika yürüten Bağdat’taki Kürt parlamenterlerin, Irak’ta gerçekleşecek erken seçimde Kürdistan düşmanı Şii Haşdi Şabi’ye yakın partiler ile parlamentoda ortak bir froksiyon kurmaya hazırlanıyor.

Konu hakkında BasNews’e konuşan Kürt siyasi gözlemci Dr. Medhet Silêman, “Bu parlamenterler Irakçı Kürtlerdir. Bunlar Kürdistan Bölgesi’ne dönerlerse hiçbir şekilde saygı görmeyeceklerini  ve bir daha oy alamayacaklarını biliyorlar.Bu nedenle Ala Talabani ve  Sirwe Ebdulwahîd, sırf bir daha seçilmek için Kürdistan’ın düşmanı olan Şii partiler ile ittifağa gidecekler. Bunların tek derdi kendileridir” yorumunda bulundu.

“Bu Kürt parlamenterlerin izledikleri politika Kürdistan düşmani Şii kesimlerin siyaseti ile aynı”  Dr. Medhet Silêman, “Şiiler, hükümet ile yapılan müzakerelerde onların konuşmalarını kullanarak ‘Biz Kürtlerin hakkını verdik” diyecekler! Nasıl ki Saddam Hüseyin zamanında Teha Mihêdîn Meirûf ve Yasîn Remezan gibi Kürt parlamenterler Baas rejimi ile Kürdistan halkına yapılan zulmü desteklediler ise bunlar da bu zamanın Kürt düşmanı” dedi.

Diğer Haberler