Süleymaniye Güvenlik Komisyonu Başkanı: Şarbajêr bölgesinde ki PKK varlığı halkın güvenliği için ciddi sorun

Süleymaniye Güvenlik Komisyonu Başkanı: Şarbajêr bölgesinde ki PKK varlığı halkın güvenliği için ciddi sorun

Süleymaniye İl Meclisi Güvenlik Komisyonu Başkanı Berzan Hemîd, PKK’nin silahlı grupları yüzünden Süleymaniye halkının can güvenliğinin kalmadığını söyledi.

Süleymaniye İl Meclisi Güvenlik Komisyonu Başkanı Berzan Hemîd, geçtiğimiz aylarda Süleymaniye çevre ilçelerinde düzenlenen gösteriere kötü niyetli insanların katıldığını, bu kişilerin göstericilerin esas amacını saptırdığını ve gösterileri amacından uzaklaştırdığını söyledi. Hemîd, gösterilerde çok sayıda insanın yaralandığını ve şehit düşenlerin olduğunu sözlerine ekledi.

Ne PKK’nin ne de başka siyasi güçlerin  gösterilere ve Kürdistan’ın içişlerine  müdahale etmeye hakkı bulunmadığını belirten Berzan Hemîd, “Kürdistan halkı bundan böyle yapacağı gösterilere başkalarının karışmasına müsaade etmemelidir. Çünkü bu durum halka büyük zarar veriyor” yorumunda bulundu.

PKK’nin Kürdistan hükümetini kabul etmediğini dile getiren Süleymaniye İl Meclisi Güvenlik Komisyonu Başkanı Berzan Hemîd, “Bu nedenle fırsat buldukça Kürdistan hükümeti için sorun yaratmaya çalışıyor. PKK’nin silahlı güçlerinin varlığı nedeniyle özellikle Süleymaniye’nin Şarbajêr bölgesinde halkın can güvenliği kalmamıştır. Güvenlik güçleri bu konuda derhal tedbir almalıdır” dedi.

Diğer Haberler