Feysel Qasım: Şengal’in Şii cepheye dahil edilmesi için PKK’ye destek veriliyor

Feysel Qasım: Şengal'in Şii cepheye dahil edilmesi için PKK'ye destek veriliyor

 Şengalli Siyasi Gözlemci Feysel Qasim yaptığı açıklamada, Şii grup ve milislerin Şengal’de yasal olmayan Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) desteğiyle Şengal ile Şam ve Beyrut’un bağlantısını oluşturmak istediğini belirti.

Feysel Qasim Basnews’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Şengal’de bulunan Şii grup ve milisler PKK’ye destek vererek Şengal halkının birliğini bozmak istiyorlar. Bu nedenle de Şengal’de yeni senaryoların hayata geçmesi uzak değil.”

Qasim açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Şengal’de bulunan bütün gruplar İran’ın menfaati doğrultusunda hareket ediyorlar. Bu nedenle de Şengal’de bulunan ve İran güdümünde olan Esayib Ehl Heq ve benzeri Şii gruplar Şengal’i, Şam ve Beyrut’la birleştirmek için PKK’ye destek veriyorlar. Ama senaryo gerçekleşmeyecek. Buna müsade edilmeyecek.”

Şengal halkının her gün bu yasal olmayan güçlerin tehditi altında bulunduğuna dikkat çeken Feysel Qasim, bu grupların Şengal’de yeni bir ferman ve senaryo hazırladıklarını söyledi.

Feysel Qasim açıklamasının sonunda şu hususlara vurgu yaptı: “Şengal halkı yasal olmayan bu grupları bölgelerinden uzaklaştırmak için ellerinden gelen bütün çabayı sarfediyor. Bununla birlikte yasal güçlerin bölgeye gelerek resmi çalışmalara başlamasını ve hizmete başlayarak, yeniden yapılanma çalışmalarına hız verilmesini istiyor.”

Diğer Haberler