Şengal Kaymakamı Halil: PKK mensupları Şengal’den çıkmalı, Şengal il olmalı, göç edenler geri dönmeli

Şengal Kaymakamı Halil: PKK mensupları Şengal'den çıkmalı, Şengal il olmalı, göçzedeler geri dönmeli

 Şengal Kaymakamı Mehma Halil, Kürdistan Bölgesi ile Irak hükümetleri arasında imzalanan Şengal Anlaşması’nın en kısa sürede uygulanması çağrısında bulundu.

Yeni yıl dolayısıyla bir açıklama yayınlayan Şengal Kaymakamı Mehma Halil, Erbil ile Bağdat hükümetleri arasında imzalanan Şengal Anlaşaması’nın en kısa sürede uygulanması ve yabancı güçlerin kentten çıkması çağrı yaptı.

Şengal’deki savaş mağdurlarına tazminat ödenmesi gerektiğini ifade eden Halil, söz konusu tazminat ödemelerinin gerçekleşmediğini ve tazminat ödemelerinin birlikte yaşam kültürüne hizmet edeceğini belirtti.

Şengal halkının göçzedelikten çok çektiğini bildiren Halil, kamplarda yaşayanların bir an önce evlerine dönmesi gerektiğini kaydetti.

Halil, “Bölge çatışmalardan uzak tutulmalı ve PKK mensupları ilçe sınırlarının dışına çıkmalı. Şengal il olmalı ve göç edenler evlerine dönmeli. IŞİD tarafından kaçırılıp sonrasında kurtarılanlar dönmeli. Toplu mezarlar nakledilmeli. Halka maddi ve manevi tazminat ödenmeli, kentin altyapısı inşa edilmeli” ifadelerini kullandı.

Bu taleplerin Erbil ve Bağdat hükümetlerinin ortak çabası olmadan gerçekleşmesinin mümkün olmadığını kaydeden Halil, Şengal’e yaşamın tekrar dönmesi için siyasilerin yanı sıra dini yetkililerin ve Birleşmiş Milletler’in çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.

Diğer Haberler