Lahor Cengi’den ikinci Mustafa Selimi vakası: 3 Kürt siyasi aktivist İran’a teslim edildi

Lahor Cengi’den ikinci Mustafa Selimi vakası: 3 Kürt siyasi aktivist İran’a teslim edildi

Lahor Cengi tarafından yönetilen YNK’nin Anti-Terör güçlerinin Doğu Kürdistanlı 15 kişiyi tutuklayarak bunlardan üçünü İran istihbarat güçleri İtaat’a teslim ettiği öğrenildi. Her on beş kişi de Kürt partileri ile ilişkili kişiler ve sınır kaçak geçtikleri öğrenildi.

Darka Mazi kaynaklarının Güney Kürdistan’dan bildirdiğine göre YNK’ye bağlı Anti-Terör güçleri Doğu Kürdistanlı içinde kadınlarında olduğu 15 kişiyi sınırda gözaltına aldı. YNK’nin Anti-Terör güçleri Lahor Şex Cengi ve kardeşi Polat Şex Cengi tarafından yönetiliyor.

Kaynaklarımız yakalanan 15 kişinin Komela Şoreşgeran a Zahmetkeşan ( Emekçi Devrimciler Örgütü)  bağlı kişiler olduğunu bildirdi. Her 15 kişi de Hewreman ve Halepçe sınırını kaçak geçtikten sonra sınır üzerinde bulanan Anti-Törer güçleri tarafından tutuklanıyorlar.

Tutuklandıktan sonra Anti-Terör güçlerine bağlı özel cezaevine götürülen kişilerden üçü sınır dışı edilip İran istihbaratına teslim ediliyor. Geri kalan 12 kişi ise hala tutuklu.

Komela Şoreşgeran üyelerinin bırakılması için Anti-Terör ve Lahor Cengi ile irtibat kurmasına rağmen sonuç alamadığı belirtiliyor.

Kirmanşahlı 4 kadın Kürdistan sınırında tutuklandı

Kaynaklarımız ayrıca Kürt gençlerinin Güney Kürdistan’da bulunan Doğu Kürdistanlı örgütlerle bağlantı kurmak için sınırı kaçak geçmek istediğini bildirdi.

1 Ekim günü Doğu Kürdistan sınırından Güneye kaçak olarak geçmek isteyen 4 genç kız daha sınır üzerinde İran güçlerince yakalandı. Nergiz Muhammedi, Bihar Ehmedi, Nigin Weysi, İlham Muradi isimli genç kadınlar Doğu Kürdistanlı örgüt HDK ile ilişkilenmek için Kirmanşah’tan sınır üzerindeki Bayingan ilçesine geldiler. Fakat arazide sınırı geçmek isterken İran güçlerince yakalandılar.

Her dört genç kadının soruşturmalarının hala devam ettiği ve Tahran’a sevk edildikleri bildirildi.

Diğer Haberler