PKK Çemanke’de  50 köyün kullandığı köprüyü havaya uçumak istedi

PKK Çemanke’de  50 köyün kullandığı köprüyü havaya uçumak istedi

Bu gün sabah saatlerinde PKK’ye bağlı gerilla güçleri tarafından Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Çemanke mıntıkasında yeni bir kaos yaratılmak istendi. PKK güçleri Dukêrê köyü yakınlarındaki “Baremînkê” köprüsünü geçtikten sonra köprünün üstüne el yapımı patlayıcı bir düzenek bıraktı. PKK’liler daha sonra olay yerinden hızla uzaklaştı.

Darka Mazi kaynakları Dukerê köprüsünün Çemanke’den 2 Km uzak olduğunu ve yaklaşık olarak 50 köyün bu köprüyü kullanarak çevre ile iletişim sağladığını bildirdi.

Kaynaklarımız PKK’nin bu köprüyü havaya uçararak 50 köyün yer aldığı bu büyük alanı kendi denetimine almayı hesapladığını bildirdi. Ayrıca kaynaklarımız bu biçimde PKK’nin halkta huzursuzluk yaratmak istediğini, özellikle en çok geliş gidişin olduğu sabah saatlerinde bombanın açığa konmasının amacının da bu olduğu da belirtildi. . Peşmerge güçleri olay yerine hızla müdahele ederek PKK’nin sivillerin yoluna yerleştirdiği bombayı etkisiz hale getirdi.

Çemanke çevresinde PKK daha öncede peşmergeye saldırmıştı. Önce yola bir mayın döşemiş daha sonra da ağır silahlarla peşmerge araçlarını taramıştı. Olay yerinde iki çocuk babası Orman koruma peşmergesi basın çalışanı şehit düşmüş üç peşmerge de yaralanmıştı.

PKK 14 Kasım günü de Amediye de Peşmerge güçlerine saldımış olay sonucu bir peşmerge şehit düşmüştü. PKK’nin Kürdistan bölgesinde son üç ay içinde ki üç cinayeti de uluslar arası güçler tarafından terör saldırısı olarak değerlendirilmiştir

Diğer Haberler