Afrin’de halk, bir kadını kaçırmak isteyen çetelere silahla cevap verdi

Afrin'de halk, bir kadını kaçırmak isteyen çetelere silahla cevap verdi

Afrin’de ki insanlık dışı uygulamalar her geçen gün daha artıyor. Geçtiğimiz 24 saat içinde Türkiye’ye bağlı çeteler yine cinayetler işledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SHOR) bir açıklama yaparak son 24 saatin bilançosunu yayınladı. Buna göre Afrine’de ki Eşrefiye mahallesinde Sultan Murat isimli çete gurubu bir eve baskın yaparak evdeki bir kadına tabanca ile ateş açarak evden çıkmasını istediler. Aile fertleri duruma müdalele etti. Genç kadının bir yakını kadını korumak için evdeki tabanca ile çete gurubuna ateş etti. Mermi Sultan Murat Gurubu komutanına isabet etti. Olay sonucu Sultan Murat gububu çete sorumlusu öldürüldü.

SOHR ayrıca Cinderese’ye bağlı Colgan kasabasında da halk ve Türkiye’ye bağlı Hamza Çete gurubu arasında silahlı çatışma yaşandı. Halk silahlarla kendine saldıran çetelere silahla karşılık Verdi. Daha sonra bu olayda yaralanan üç genç Ezaz hastanesinde Türkiye’ye bağlı polis gücü tarafından yakalandı. Her üç gencin akibeti hakkında bilgi alınamadı.

Geçtiğimiz üç ay içinde Türkiye’ye bağlı çeteler evleri basarak halkın malına el koyuyor ve şiddet uyguluyor. Gittikçe yoğunlaşan şiddet olayları halkın göç etmesini sağlamak amacı ile yapılıyor. Göç eden halkın yerine ise Türkiye mülteci kamplarındaki Araplar getirilerek yerleştiriliyor.

Diğer Haberler