BM temsilcisi Plasschaert: Hewler ve Bağdat arasındaki müzakerelere desteğimiz devam ediyor

BM temsilcisi Hennis Plasschaert: Hewler ve Bağdat arasındaki müzakerelere desteğimiz devam ediyor, Neçirvan Barzani, KRG IKR, Peşmerge, seçim, Irak, Kürdistan

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümünün Irak’ın istikrarının anahtarı olduğunu söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert ile bir araya geldi.

Görüşmede, BM’nin Irak’ta önemli bir role sahip olduğunu söyleyen Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, çabalarından ötürü BM’ye teşekkür etti.

BM’nin Erbil ile Bağdat arasında devam müzakerelerdeki çabalarının başarılı olmasını dileyen Neçirvan Barzani, Bm’nin Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetleri arasındaki sorunların çözümü için destek olmaya devam etmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümünün Irak’ın istikrarının anahtarı olduğunu ifade eden Neçirvan Barzani, Iraklı yetkililerin sorunların anayasal çerçevede çözüme kavuşması için sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

Görüşmede konuşan Plasschaert, Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerin iyi olmasının tüm Irak’ın çıkarına olduğunu söyledi.

BM’nin Erbil ile Bağdat arasındaki müzakerelere desteğini yineleyen Plasschaert, müzakerelerin başarılı olmasını diledi.

Irak’ın siyaset, ekonomi, sağlık ve güvenlik konularının konuşulduğu görüşmede, Koalisyon güçlerinin Irak’taki görevi, terörle mücadele ve Irak’ta yapılacak erken seçimler konuları da ele alındı.

Diğer Haberler