Başbakan Barzani, Gum Wallbouper ve beraberindeki heyeti kabul etti

Başbakan Barzani, Gum Wallbouper ve beraberindeki heyeti kabul etti

Başbakan Mesrur Barzani, Şengal Anlaşması’nın uygulanmasının bölgede istikrarın sağlanması için önemli olduğunu kaydetti.

Başbakan Mesrur Barzani, Peşmerge’nin tüm gücünü terörle mücadeleye sarf etmesi için Yasal olmayan güçlerin Kürdistan Bölgesi’ni terk etmesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Mesrur Barzani, Uluslararası Koalisyon’un Irak ve Suriye Özel Operasyonlar Komutanı Gum Wallbouper ve beraberindeki heyeti kabul etti.

ABD’nin Erbil Başkonsolosu Rob Waller’in de katıldığı görüşmede, Irak ve bölgedeki gelişmelerin yanı sıra Peşmerge güçleri ile Uluslararası Koalisyon güçleri arasındaki koordinasyonun önemine vurgu yapıldı.

Terör örgütü IŞİD’le mücadelede Peşmerge güçlerine verilen desteğin önemine değinilen görüşmede, Uluslararası Koalisyon’un Irak ve Suriye Özel Operasyonlar Komutanı Gum Wallbouper, Kürdistan Bölgesi’nin ABD’nin önemli bir ortağı olduğunu ve Washington’un bölgedeki müttefiği olduğunu belirtti.

Başbakan Mesrur Barzani ise Kürdistan Bölgesi’ne verdikleri destekten ötürü Uluslararası Koalisyon güçlerine teşekkür ederken, Şengal Anlaşması’nın uygulanması ve kentteki silahlı güçlerin Şengal dışına çıkmasının öneminin altını çizdi.

Şengal Anlaşması’nın uygulanmasının bölgede istikrarın sağlanması açısından önemli olduğunu kaydeden Başbakan, evlerini terk etmiş göçzedelerin geri dönüşü için uygun şartları oluşturma açısından da anlaşmanın uygulanması gerektiğini ifade etti.

Yasal olmayan güçlerin Kürdistan Bölgesi’ni terk etmesi gerektiğini vurgulayan Başbakan, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin tüm gücünü terörle mücadeleye ayırması için yasal olmayan güçlerin Kürdistan Bölgesi topraklarını terk etmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Diğer Haberler