Türkiye’ye bağlı çeteler Afrin’in Mabata kasabasında 60’tan fazla kişiyi kaçırdı

Türkiye'ye bağlı çeteler Afrin'nin Mabata kasabasında 60'tan fazla kişiyi kaçırdı. ÖSO, MSD,SMO; PYD;

Türkiye’ye bağlı çetelerin Afrin’de Kürtlere karşı yaptıkları işkencelere her gün bir yenisi ekleniyor. Çeteler bu kez Afrin’in Mabata kasabasında onlarca insanı kaçırdı.

SMO çatısı altında bulunan Cephe El Şamiye grubu mensupları dün, Mabeta kasabasına sivil halkın evlerini basarak çok sayıda kişiyi kaçırdı.

Kaçırılanların tam sayısının bilinmediğini ancak dünden bu yana 60’tan fazla kişinin kaçırıldığı belirtildi.

Kaynaklar, sivillerin 18 Aralık’ta Efrin’de gerçekleşen bombalı saldırıya karıştıkları  suçlamasıyla kaçırıldığını ifade etti.

Silahlı grupların daha önce de başta Efrin’in Cindires ve Mabeta kasabaları olmak üzere birçok bölgede sivilleri kaçırıp, fidye karşılığı serbest bıraktığı biliniyor.

Mabeta kasabası Rojava’nın Efrin kentinin 15 kilometre batısında yer alıyor ve nüfusun çoğunluğunu Alevi Kürtler oluşturuyor.

Öte yandan Efrinli aktivistler, Türkiye ve silahlı grupların Afrinlileri yerlerinden ederek bölgenin demografisini değiştirmek istediklerini belirtiyor.

Türkiye ve silahlı gruplar, 18 Mart 2018 yılında Afrin’e yönelik gerçekleştirdiği askeri operasyonda bölgeyi ele geçirmişti.

Operasyon ile birlikte yüz binlerce Kürt Efrin’i terk etmek zorunda kaldı. Çok sayıda kişi para ve fidye karşılığı silahlı gruplar tarafından kaçırıldı. Kaçırılan çok sayıda kişinin de akıbeti bilinmiyor.

Diğer Haberler