PAK Genel Başkanı’ndan Kürdistan Bölgesi statüsünün korunması için Kürt Dünyasına, acil toplantı çağrısı

PAK Genel Başkanı’ndan Kürdistan Bölgesi statüsünün korunması için Kürt Dünyasına, acil toplantı çağrısı

Kürdistan Özgürlük Partsi (PAK-Partiya Azadiya Kürdistan) Genel Başkanı Mustafa Özçelik Kürdistan Bölgesi kazanımlarının sahiplenilmesi ve milli-yurtsever geleneğinin korunması amacıyla Kürdistan Bölgesi öncülüğünde Kürt Dünyası’na acil toplantı çağrısını yineledi.

17.12.2020 tarihinde PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Başkan Mesud Barzani’ye, Kürdistan Bölgesi Başkanı’na, Kürdistan Parlamentosu Başkanı’na, Kürdistan Bölgesi Hükümeti Başkanı’na Kürdistan Bölgesi’nin statüsünün korunması amacıyla Kürt Dünyası’nın bu temelde toplanması için bir çağrıda bulunmuştu.

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Kürdistan Bölgesi’nin karşı karşıya kaldığı tehlikelere dikkat çekerek kısa bir süre önce yaptıkları açıklamaya binaen, “çağrımızı bir kez daha yinelemek istiyoruz”dedi.

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik’in Kürdistan Bölgesi’nin statüsünün korunması ve Kürdistan Bölgesi öncülüğünde Dünya Kürtlerinin bu amaçla toplanması için yinelediği açıklaması şu şekilde:

“Güney Kürdistan Federe Devleti’nin varlığına, meşru yönetimine, kazanımlarına zarar vermeye, hatta ortadan kaldırmaya yönelik büyük ve planlı bir saldırı söz konusudur.

Güney Kürdistan Federe Devleti’ne yöneltilen bütün bu saldırı ve tehlikelere karşı, Kürdistan Peşmerge gücüne yapılan saldırılara karşı; ortak bir ses ve tutumla Kürdistan Federe Devleti’nin milli kazanımlarını sahiplenmek ve korumak için; Kerkük, Şengal ve 140’ıncı Madde konusu olan tüm bölgelerin Kürdistan toprağı olduğunu ve Kürdistan Federe Bölgesi Yönetimi’ne alınmaları gerektiğini dünyaya haykırmak için; böylesi acil bir toplantının düzenlenmesi gerektiğine inanıyoruz.

Kürt ve Kürdistan sorunuyla doğrudan karşı karşıya olan devletler, sorunun çözülmesini, Kürtlerin hiçbir şekilde rahat yüzü görmelerini, kazanımlar elde etmelerini ve kazanımlarının daha da büyümesini istemiyorlar. Maalesef Kürtler adına hareket eden kimi taraflar da kimi eylem ve siyasetleriyle bu konuda Kürt düşmanı kesimlere, kendi planlarını uygulamaları için uygun zeminler hazırlıyorlar. Bu yüzden Kürt düşmanlarının projeleri varsa, biz Kürt, Kürdistani tarafların da ortak, milli plan ve projeleri olmalıdır.

Sayın Kürdistan Bölgesi Başkanı, Sayın Kürdistan Parlamentosu Başkanı ve Sayın Kürdistan Bölgesi Hükümeti Başkanı Güney Kürdistan halkının yasal, meşru, resmi, seçilmiş temsilcileridirler. Sayın Başkan Mesud Barzani dünya devletleri tarafından kabul gören, Kürdistan Federe Bölgesi kurucularından, Federe Devletin Seçilmiş İlk Başkanı ve dört parça Kürdistan kamuoyunun saygı duyduğu, güvendiği bir liderdir.

Bu nedenle, bu saygıdeğer şahsiyetlerin, Kürdistan Federe Bölgesi’nin varlığına, irade ve kazanımlara saygı duyulması, korunması ve sahiplenilmesi amacıyla dünya Kürtlerine bir çağrıda bulunmalarının ve bu amaçla bir toplantı düzenlemelerinin makul olacağını düşünüyoruz.

Bizler, dört parça Kürdistan ve dünyanın değişik ülkelerindeki Kürtler olarak,ortak bir tutumla, Güney Kürdistan Federe Yönetimi’nin yanında olmalı; tüm bölge ve dünya devletlerini, silahlı, silahsız tüm güçleri Kürdistan Federe Yönetimi’nin varlığına ve meşru yönetimine saygılı olmaya; PKK’yi bir kez daha Pêşmerge güçlerine yönelttiği her türlü saldırıya son vermeye, Kerkük, Şengal dahil, tüm Güney Kürdistan’ın topraklarında Güney Kürdistan Federe Yönetimi’nin irade ve kararlarına saygılı olmaya, kabul etmeye çağıralım. Güney Kürdistan’daki devletimizin kazanımlarına sahip çıkalım. Kürt karşıtı güçler Kürdistan’ın dört parçasındaki halkımızı birbirinden soğutmaya, birbirinden uzaklaştırmaya çalışıyorlar; bu tür art niyetli plan ve projelere yol vermeyelim.

Sayın Başkan Mesud Barzani, Sayın Kürdistan Bölgesi Başkanı, Sayın Kürdistan Parlamentosu Başkanı ve Sayın Kürdistan Bölgesi Hükümeti Başkanı’nın Güney Kürdistan Federe Devleti’nin sahiplenilmesi, ortak milli bir tutumun belirlenmesi amacıyla düzenleyecekleri böylesi bir toplantının bir çok tehlikenin ve yanlışlığın önünü almada tarihsel bir rol oynayacağı düşüncesindeyiz. Bu amaçla yapılacak bir toplantıya davet edilmekle onur duyacağımızı önemle dile getirmek istiyoruz.

Sayın Başkan Mesud Barzani, Sayın Kürdistan Bölgesi Başkanı, Sayın Kürdistan Parlamentosu Başkanı ve Sayın Kürdistan Bölgesi Hükümeti Başkanı, dile getirmiş olduğumuz içerikteki bir toplantıya kimleri çağıracaklarını, toplantıyı nasıl organize edeceklerini elbette ki kendileri belirleyeceklerdir. Toplantı katılımcıları ile ilgili olarak alacakları her kararı elbette ki hepimizin saygıyla karşılaması en doğru yaklaşım olacaktır.

Saygılarımla”

Mustafa Özçelik

PAK Genel Başkanı

20.12.2020

Diğer Haberler