Duhok’lu aydın ve siyaseçiler PKK konusunu tartıştı

Duhok’lu aydın ve siyaseçiler PKK konusunu tartıştı Armanç Nêrweyi, Serbest Bahpiri, Rudaw Radyo, PKK, Brakuji,

Dün Rûdaw Radyo’da yayınlanan haftalık “Duhok Saati İle” programında PKK’nin Peşmerge’ye yönelik artan saldırıları ve çatışmaların önlenmesi için çözüm yolları görüşüldü.Programa Duhoklu siyasetçi ve aydınlar katıldı. Programda ilginç tartışma ve yorumlarda geldi.

Serbest Bapiri: PKK Kürtlerin kazanımlarını tehlikeye atıyor

Programa katılan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanlık Divanı üyesi Serbest Babiri, geçmişte PKK’ye çok imtiyaz tanıdıklarını, buna rağmen örgütün Kürdistan Bölgesi’nde faaliyet yürüterek Kürtlerin kazanımlarını tehlikeye attığını söyledi.

PKK ve son olarak dün gece de YPG’lilerin Peşmergeye saldırdığını anımsatan Babiri, “Savaşı başlatan taraf biz olmayacağız. Başkan Barzani kardeş kavgasını haram kıldı. Bu nedenle biz savaş başlasın istemiyoruz. İnan ki savaş isteseydik karşımızdaki güce büyük zararlar verdirebilirdik. Fakat biz PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ni anlaması gerekiyor. Buradaki kazanımları gözönünde bulundurmalı ve kendisini kontrol etmelidir” ifadelerini kullandı.

Çatışmaların büyümeden son bulmasını istediklerini belirten Babiri, “Tarafsız ve yurtsever kesimlere durumu yatıştırmak için üzerlerine düşen rolü oynamaları çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Arman Nêrweyi: 10 yıl PKK’de kaldım kardeş kavgasını durduralım dediğim için geri görüldüm

Programın diğer bir konuğu olan ve 10 yıl PKK içerisinde faaliyet gösteren Armanc Nêrweyi, “PKK Güney Kürdistan’daki partileri küçümsüyor, kendini onlara alternatif görüyor. Bu görüşü savunursan nasıl ortadan kaldırmak istediğin partilerle ulusal birlikten bahsedebilirsin? Ben PKK liderliğine kardeş kavgasına karşı duralım diye öneride bulunduğum için beni KDP işbirlikçisi, geri düşünceli gördüler” dedi.

Nêrweyi, çatışmaların daha ileri boyutlara taşınmaması için Kürt aydınların, tarafsız kişilerin ve HDP’nin rol alması önerisinde bulundu.

Diğer Haberler