PDK-S’nin Qamışlo bürosu da yakıldı

PDK-S’nin Qamışlo bürosu da yakıldı

Rojava’da son üç gün içinde PDK-S’nin bürolarına yönelik sistematik saldırı yapılıyor. Dün gece sabaha karşı da PDK-S’nin Qamışlo bürosu da yakıldı. Şu ana değin hiç bir saldırgan tutuklanmadı. Şu ana değin ne özerk yönetimden  nede PYND’den olayı kınayan bir açıklama yapılmadı.

Darka Mazi kaynaklarının Rojava Kürdistan’ından bildirdiği kadarı ile saldırı dün gece sabaha karşı oldu. Bir gurup tarafından ofis yakılmak istendi.

Kaynaklarımız olayı yapan kişilerin PKK’ye bağlı Ciwanen Şoreşger adlı örgüt olduğunu da belirtti. PDK-S’nin bürosuna molotof atıldı. Fakat olaya erken müdahele edildiği için maddi zarar oluşmadı.

Olaya müdahele edildikten sonraa Rojava Asayişine bağlı güçler olay yerine geldiler.

Geçtiğimiz Ağustos ayında da PDK-S’nin Qamişlo bürosu yine yakılmış ve üzerine PKK’ye ait sloganlar yakılmıştı. Sitemiz o zaman da olayı aydınlatarak olayın bir “faili meçhul” olmadığını, talimatın direk olarak Cemil Bayık tarafından verildiğini ve Rojava’da PKK’ye bir kontra yapının olduğu belirtilmişti. Bu yakma olaylarının amacının da ENKS ve PYND arasındaki görüşmeleri sabote etmek olduğunu yazmıştık.

Son dönemlerde Rojava’da bu tür eylemlerde artış var. Son günlerde Amude ve Dirbesiye ENKS büroları yakıldı. Ayrıca Haseki’de Elwehde partisinin bürosu yakıldı.

Diğer Haberler