Peşmerge Bakanlığı yetkilisi Edis Şaban: YPG ile görüştük, tutukladığımız 6 PKK’lıyı serbest bıraktık

Peşmerge Bakanlığı yetkilisi Edis Şaban: YPG ile görüştük, tutukladığımız 6 PKK'lıyı serbest bıraktık, Sihela, Rojava, YPG; Mazlum Abdi,

Peşmerge Bakanlığı ve PYG’li yetkililerin Sıhela’da bir görüşme gerçekleştirdiği ve görüşmenin ardından tutuklu 6 PKK’linin serbest bırakıldığı öğrenildi.

Peşmerge komutanlarından Tuğgeneral Edis Şaban, dün gece Rojava-Kürdistan Bölgesi sınırındaki Sıhela bölgesinde YPG’lilerin saldırısı üzerine çıkan çatışmaların ardından bugün Peşmerge ve YPG’li yetkililerin bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

Rûdaw’a konuşan Tuğgeneral Edis Şaban, toplantı neticesinde dün akşam sınırı izinsiz geçen ve Peşmerge tarafından tutuklanan 6 PKK’linin serbest bırakıldığını söyledi.

Serbest bırakılan PKK’lilerin tekrar Rojava’ya geçtiği öğrenildi

Ne olmuştu?

Saat gece yarısı 01.00’da bir grup silahlı PKK üyesi kaçak yollarla Kürdistan Bölgesi’ne geçiş yapmak istedi. Söz konusu grup Peşmerge Güçleri’nce tespit edilmiştir ki onların görevi yıllardır bu sınırları korumaktır. Ayrıca bütün Kürdistan halkı ve siyasi taraflar biliyor ki, Rojava ile işbirliğimizin ve geliş gidişlerin düzenlenmesi için aramızda resmi bir sınır kapısı bulunmaktadır. Ancak silahlı grup bu gece saat 01.00 sularında kaçak yollarla bu tarafa geçmeye çalıştı. Zerevani güçleri bu grupla karşı karşıya geldi ve bunların sivil olmadıkların, Rojava’daki durumdan dolayı Kürdistan Bölgesi’ne gelenlerden olmadıklarını tespit etti. Silahlı oldukları tespit edildiğinde kendilerine geri gitmeleri yönünde uyarı yapıldı.”

“PKK’li grubun 8 kişiden oluştuğunu Peşhabur ve Sıhela mevkilerinden  Kürdistan Bölgesi’ne “gayri meşru” bir şekilde geçmeye çalıştıklarını ancak Peşmerge güçlerinin kendilerini uyardığını ifade etti.

Lezgin, “Olayın üzerinde birkaç saat geçtikten sonra YPG’ye bağlı bir grup Suriye tarafından saat 04:00 sularında Peşmerge Güçleri’ne ait bir kontrol noktasına silahlı saldırı düzenlediler, hem de vahşice. Bkc, uçak savar (Doçka), RPG-7 gibi ağır silahlar kullandılar. Çatışmalar bir buçuk saat sürdü. Peşmerge Güçleri bu noktada kendilerini savunmak zorunda kaldı. Kontrol noktasını ele geçirmek için gerçekleştirdikleri saldırı başarısız oldular ve geri döndüler” diye konuştu.

Gayri meşru hiçbir gücün sınırları ihlal edip Kürdistan Bölgesi’ne geçiş yapmasına müsaade edilmeyeceğinin altını çizen Lezgin, “Ne PKK’ye, ne de kendilerini her hangi bir oluşum olarak tanıtan hiçbir güç ve örgütün gayri meşru ve illegal yollarla Kürdistan Bölgesi’nin topraklarına girmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Diğer Haberler