ENKS yöneticisi Newaf Reşid: PKK Süleymaniye’deki olayları Rojava’ya taşıyor

ENKS yöneticisi Newaf Reşid: PKK Süleymaniye'deki olayları Rojava'ya taşıyor

Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin (ENKS) Kürdistan Bölgesi Temsilcisi Newaf Reşîd, Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK), Süleymaniye kentinde yaptıklarının bir benzerini şu an Rojava’da uygulamaya çalıştığını ve Kürtler arası diyalogu bu biçimiyle durdurmak istediğini söyledi.

ENKS Kürdistan Bölgesi Temsilcisi Newaf Reşîd bu konuyla ilgili BasNews’e şu şekilde konuştu: “PKK, Süleymaniye’de yaptıklarının bir benzerini Rojava’da uygulamak istiyor. PKK’nin silahlı güçleri ENKS’nin ofislerini yakmaya başladılar. Amûdê’de ENKS ofisini yaktılar. Kamuoyuna yönelik yaptıkları açıklamalarda ise ENKS ile diyaloglarının devam ettiğini belirtiyorlar. Bu bir çelişkidir.”

Newaf Reşîd açıklamasının devamında, “PKK belirli odaklardan aldığı talimatlarla kaos yaratmaya çalışıyor. Şu an Süleymaniye dışında Rojava’da da benzer bir kaos ortamını yaratmaya çalışıyor” diye ifade etti.

ENKS Kürdistan Bölgesi Temsilcisi Newaf Reşîd açıklamasının sonunda, “PKK’nin Rojava’da hiç bir Kürt partisini dinlemediğini ancak söylem olarak da Kürtler arası diyalogu desteklediğini belirtiyor” dedi.

Diğer Haberler