Barzani yardım vakfından Şengal için önemli adım, bin konut yapılacak

Barzani Yardım Vakfı Şengal Ofisi Sorumlusu Pîr Deyan Cehfer yaptığı açıklamada, Şengal halkı için bin konut yapma planlarının olduğunu belirtti. Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Pîr Deyan Cehfer, Şengal halkıyla dayanışma ve yardım çerçevesinde kısa bir süre içerisinde vakıf olarak bin konut yapma planlarının olduğunu dile getirdi. Cehfer açıklamasında, bütün yardım vakıflarının Şengal anlaşmasının maddelerinin bir an önce yerine getirilmesini beklediklerini, anlaşma hayata geçtikten sonra ihtiyaç sahibi halka yardımları başlatacaklarını ifade etti. Yabancı silahlı güçlerin sadece bayraklarını indirdiklerine ve elbiselerini değiştirdiklerine dikkat çeken Pîr Deyan Cehfer şunları söyledi: “Bu durum halkın ve kurumların Şengale gidişini engelliyor. Bu nedenle şu an herkes durumun normalleşmesini bekliyor.” Pîr Deyan Cehfer açıklamasının sonunda, Barzani Yardım Vakfı’nın önümüzdeki süreç için Şengal halkına konut yapma planlarının olduğunu söyledi.

 Barzani Yardım Vakfı Şengal Ofisi Sorumlusu Pîr Deyan Cehfer yaptığı açıklamada, Şengal halkı için bin konut yapma planlarının olduğunu belirtti.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Pîr Deyan Cehfer, Şengal halkıyla dayanışma ve yardım çerçevesinde kısa bir süre içerisinde vakıf olarak bin konut yapma planlarının olduğunu dile getirdi.

Cehfer açıklamasında, bütün yardım vakıflarının Şengal anlaşmasının maddelerinin bir an önce yerine getirilmesini beklediklerini, anlaşma hayata geçtikten sonra ihtiyaç sahibi halka yardımları başlatacaklarını ifade etti.

Yabancı silahlı güçlerin sadece bayraklarını indirdiklerine ve elbiselerini değiştirdiklerine dikkat çeken Pîr Deyan Cehfer şunları söyledi: “Bu durum halkın ve kurumların Şengale gidişini engelliyor. Bu nedenle şu an herkes durumun normalleşmesini bekliyor.”

Pîr Deyan Cehfer açıklamasının sonunda, Barzani Yardım Vakfı’nın önümüzdeki süreç için Şengal halkına konut yapma planlarının olduğunu söyledi.

Diğer Haberler