YNK Politbüro üyesi Ceifer: PKK bölgeden çekilirse Türkiye’nin saldırmak için bir gerekçesi kalmaz

YNK Politbüro üyesi Ceifer: PKK bölgeden çekilirse Türkiye'nin saldırmak için bir gerekçesi kalmaz

Eski YNK Politbüro üyesi Mamosta Ceifer, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nde sorunlara yol açtığını, PKK olmazsa Türkiye’nin Kürdistan’a saldırmak için elinde hiçbir bahanenin kalmayacağını söyledi.

YNK’nin eski Politbüro üyesi Mamosta Ceifer, Kürdistan halkının maaşların gecikmesi ve yaşanan ekonomik krizden ötürü gösteri yapma hakkına sahip olduğunu, ancak son birkaç gündür Süleymaniye’de şiddet olaylarının yaşandığını söyledi. Mamosta Ceifer, göstericilere karşı güç kullanılmasının elbet doğru olmadığını ancak resmi kurumların ve hükümet binaların hedef alınmasının gösteriler açısından afedilmez bir hata olduğunu kaydetti.

Göstericilerin silah kullandığını hatırlatan YNK’li Mamosta Ceifer, “Bu tür girişimler geleceğimizi tehlikeye atıyor.  Gösteriler halkın taleplerini demokratik ve barışçıl yollarla dile getirilmesi için vardır” dedi.

PKK’nin Kürdistan Bölgesi için sorun olmaya başladığını digetiren Ceifer, PKK’nin bölgeden çekilmesi halinde Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’ne saldırmak için elinde hiçbir gerekçenin kalmayacağını kaydetti.

YNK’li Ceifer, PKK’nin artık silahlı mücadelyi bırakması ve başka bir mücadele yöntemi seçmesi gerektiğinin altını çizdi.

Diğer Haberler