Ali Awni: Saldırı olmamasına rağmen PKK 280 Peşmergeyi şehit etti

Ali Awni: Saldırı olmamasına rağmen PKK 280 Peşmergeyi şehit etti

PDK Yönetim Kurulu üyesi Ali Awni  PKK güçlerinin saldırı olmamasına rağmen 280 Peşmerge’yi şehit düşürdüğünü söyledi.

BasNews’e konuşan PDK Yönetim Kurulu üyesi ve Zaxo İlçe Başkanı Ali Awni bazı kesimler ve kişilerin sırf PDK’ye olan dümanlıkları nedeniyle PKK’yi güçlendirmeye çalıştığını belirterek “Sadece Zaxo sınırlarında PKK, 25 insanımızı terör saldırısıyla şehit etti” dedi.

“PKK, 280 Peşmergemizi şehit düşürdü” diyen Ali Awni , “Şehit düşen hiçbir Peşmerge, PKK’ye saldırmamıştı, onlar saldırdılar. Sadece Zaxo’da 80 köy PKK’nin varlığı nedeniyle boşalmış durumda ve köylerine dönemiyorlar” ifadelerini kullandı.

PDK Yönetim Kurulu üyesi Ewnî, PKK’nin Haşdi Şabi milislerin bir parçası haline geldiğini ve 3 bin 500 savaşçısının Şii milislerden maaş aldığını sözlerine ekledi.

Süleymaniye’de gelişen şiddet olaylarına ilişkin de uyarıda bulunan PDK’li yönetici, “Süleymaniye yönetimi PKK ile ilişkilerini ve birliktenliklerini gözden geçirsin. Eğer bunu yapmazlarsa, PKK önümüzdeki yıl Süleymaniye’de merkezini kurup, halkı teftiş edecek duruma gelecek” dedi.

Ali Awni PKK’nin Kürdistan Bölgesi ve Kürtlere karşı kullanılan bir piyon konumuna geldiğini belirtti.

“PKK, Türk ordusunu Kürdistan Bölgesi’ne çekmek için tüm gücünü kullanmaktan çekinmiyor” yorumunda bulunan Elî Ewnî, “Eğer PKK olmazsa, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’ne girmesi için tek bir bahanesi kalmaz” şeklinde konuştu.

PDK Yönetim Kurulu üyesi Elî Ewnî, 1983 yılında PKK’ye ait ellerine geçen bir belgede, PKK’nin Türk ordusunu Kürdistan Bölgesi’ne özellikle PDK’nin etkin olduğu bölgelere çekmek için çaba içerisinde olduklarını dile getirdiklerini kaydetti.

Diğer Haberler