Mustafa Munla: PKK ve Haşdi Şabi Kürdistan bölgesine karşı hançer gibiler, çözüm bulunmalı

Mustafa Munla: PKK ve Haşdi Şabi Kürdistan bölgesine karşı hançer gibiler, çözüm bulunmalı

Batı Kürdistanlı (Rojava) siyasetçi ve siyasi gözlemci Mustafa Munla PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ne karşı Haşdi Şabi ile müttefik olduğunu ve tehlike arz ettiğini söyledi.

Mustafa Munla BasNews’e verdiği röportajda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Munla konuşmasında PKK ile ilgili şöyle konuştu,” Şengal Anlaşması’ndan sonra PKK’nin Haşdi Şabi’ye katılması Kürdistan Bölgesi için diğer büyük tehlike olarak var oldu. PKK ve Haşdi Şabi, Kürdistan Bölgesi karşısında her ikisi de hançer ve bunlara bir çözüm bulunmalı.”

Munla,” PKK, Haşdi Şabi’nin gözetiminde Şengal’e geçti. PKK’nin Şengal’deki gücü de Haşdi Şabi’ye bağlı ve maaşlarını da Haşdi Şabi’den alıyor” ifadelerini kullandı.

Rojavalı siyasetçi şöyle devam ediyor,” PKK’nin sorun yaratma sebebi Şengal’dir. PKK ve Haşdi Şabi Lübnan ve Suriye’ye kadar Şii hilali stratejisi hayalini gerçekleştirmek için çalışıyorlar ve Kürdistan Bölgesi ile Batı Kürdistan’ın iletişimini kesmek istiyorlar. PKK Kürdistan’ın dört parçasında Kürtlere zarar veriyor ve mafyavari bir örgüt gibi davranıyor. PKK şimdi de Ezdi Kürtler ile Kürdistan Bölgesi arasında sorunlar yaratıyor.”

Diğer Haberler