Duhok Valisi Ali Teter: PKK DAİŞ’le mücadele eden kahraman Peşmergeyi şehit etti

Duhok Valisi Ali Teter: PKK DAİŞ’le mücadele eden kahraman Peşmergeyi şehit etti

Dün gece geç saatlerde PKK’lilerin, Amedi’ye bağlı Dêreş köyünde bir Peşmerge noktasından araçlarla izinsiz geçmeye çalıştığını ardından Peşmergelere ateş açtığını aktarılmıştı.

 Konuyla ilgili gazetecilerin sorularına yanıt veren Duhok Valisi Ali Teter, “PKK’nin Duhok’a bağlı köylerde ve Kürdistan Bölgesi sınırlarındaki varlığı devam ediyor” dedi.

PKK’nin Kürdistan Bölgesi topraklarında Türkiye Silahlı Kuvvetleri’yle (TSK) çatışmalarına devam ettiğini söyleyen Ali Teter, “PKK Peşmerge kontrol noktasında izinsiz geçmeye çalıştığı için, araçları kontrol edilmek istendi. Peşmerge Güçleri bu araçlarda patlayıcı madde, yasak bir şey veya kaçak maddeler olup olmadığın kontrol etmek zorundadır. Bu anda PKK’liler Peşmerge’ye ateş açtı” dedi.

Teter, açılan ateşle ilgili, “Kürdistan mücadelesi için DAİŞ’le mücadele eden kahraman Peşmerge şehit edildi” ifadelerini kullandı.

PKK’nin son zamanlarda sürekli olarak Peşmerge Güçleri’ne saldırdığını hatırlatan Teter, “Bu saldırılar sonucunda halkımız da şehit oluyor” diye konuştu.

Kürt kamuoyu ile dünya kamuoyuna seslenen Ali Teter, “PKK’nin son 29 yıldır siyaseti hep böyleydi. PKK, Kürdistan Bölgesi hariç herkesi, örneğin Türk güçlerini, Irak güçlerini ve İran güçlerini dinliyor” dedi.

PKK’nin Şengal’i Irak güçleri, Afrin’i Türk güçleri için boşalttığını ifade eden Duhok Valisi, “PKK, Türkiye’deki savaşı da Kürdistan Bölgesi’ne taşımak istiyor. Biz PKK’nin Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge Güçleri’ne yönelik yaklaşımını anlamıyoruz. Eğer PKK’nin başka bir ülkeye, halkla ya da toprakla sorunu varsa sorunlarını orada çözsün” ifadelerini kullandı.

“PKK’nin Türkiye’yle sorunlarını diyalog yoluyla çözmesini istiyoruz” diyen Teter, “Fakat, bu sorun diyalogla çözülmüyorsa, bu sorunu kendi aralarında devam ettirsinler. Çünkü PKK yabancı bir güçtür, Türkiye de yabancı bir devlettir” dedi.

“PKK’nin Kürdistan Bölgesi topraklarıyla ilgisi yok” ifadelerini kullanan Teter, “PKK Kürdistan Bölgesi’nden icazet alan bir örgüt de değildir. Kürdistan Bölgesi’ndeki mazlum halkın ölümüne sebep olmasınlar artık, yeter! Kahraman Peşmergelere de ellerini uzatmasınlar” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler