FKKS’den Kürdistan Bölgesi’nin kazanımlarına sahip çıkma çağrısı

FKKS'den Kürdistan Bölgesi’nin kazanımlarına sahip çıkma çağrısı

İsveç Kürt Dernekleri Federasyonu (FKKS – Federasyona Komeleyên Kurdistan li Swêd), Kürdistan Bölgesi’nde son dönemlerde baş gösteren gösterilere ilişkin bir bildiri yayınladı.

FKKS’nin yayınladığı bildiri şu şekilde;

“Güney Kürdistan’da son dönemlerde başlayan gösteriler bizi derin bir endişeye sürüklüyor. Bütün medeni toplumlarda olduğu gibi şiddetten uzak gelişen bütün gösteriler demokratik haktır ve gösterileri düzenleyen kitleler istedikleri haklara ulaşabilmelidirler.

Güney Kürdistan’da özellikle Süleymaniye’de son dönemlerde gelişen resmi kurum kuruluşları hedef alan, Peşmergelerin ve bölge halkının güvenliğini sağlamaya çalışan polis ve emniyet mensuplarının şehadetine sebep olan, parti ofislerini yakan gösteri tarzı, amacını aşmış ve şiddet yöntemini esas almıştır. Bu şiddet yaklaşımı en başta göstericilere zarar vermekte ve hak ettikleri taleplerini almalarını engellemektedir.

Güney Kürdistan çok zorlu bir süreçten geçmekte. Kürt düşmanları Güney Kürdistan’da gelişen gelişmelere iyi gözle bakmıyorlar. Düşmanlarımız özellikle Kürdistan idaresi dışında kalan Kürdistani bölgeler ve Kerkük’te Kürt köylülerin arazilerine el koyma, talan etme ve arazilerini yakma yöntemiyle kaçırmaya çalışmakta ve bölgeyi Araplaştırmak istemektedirler.

Bağdat hükümeti provakatif yaklaşımlarla Kürdistan Bölgesi’nin bütçesini göndermemek için çaba sarf ediyor.

Bu nedenle Kürtler çok duyarlı davranmak zorundadırlar. Bütün Kürtler birlik içerisinde olmalıdırlar. Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin karşı karşıya bulunduğu tehlikelere karşı bugün kesinlikle birlik içerisinde hareket etmek gerekiyor.

İsveç Kürt Federasyonları Derneği (Federasyona Komeleyên Kurdistan li Swêd – FKKS) gerçekleşen gösterileri Kürt halkının en doğal hakkı olarak görmekte. Ama bu haklı gösteri hakkının demokratik ve yasal çizgiden dışarıya çıkmaması gerektiğini ve asla şiddet yöntemine başvurulmaması gerektiğini dile getirmektedir.

Son olarak FKKS olarak bütün Güney Kürdistan halkımızdan bütün düşmanca yönelimlere karşı birlik, duyarlılık ve sorumluluk temelinde Güney Kürdistan’da elde edilmiş kazanımlara sahip çıkma çağrısında bulunuyoruz.

10.12.2020

FKKS – Federasyona Komeleyên Kurdistan li Swêd

Diğer Haberler