YNK’li Parlamenter Sîware; Süleymaniye’de olaylar nedeni ile bir çok yatırımcı şehri terk etti

YNK'li Parlamenter Sîware; Süleymaniye'de olaylar nedeni ile bir çok yatırımcı şehri tert etti

Kürdistan Parlamentosu YNK Parlamenteri Osman Kerîm Siware, Süleymaniye’de yaşanan şiddet olayları nedeniyle, çok sayıda iş insanı ve yatırımcının kenti terk ettiğini belirterek, PKK’nin bölgenin hassasiyetini göz önünde bulundurmasını istedi.

BasNews’e Süleymaniye çevre ilçelerinde meydana gelen şiddet olayları hakkında değerlendirmelerde bulunan YNK Parlamenteri Osman Kerîm Siware, “Biz meşru haklarını talep eden göstericileri desteklediğmiz görüşümüzün arkasındayız. Ancak yaşanan şiddet olayları Süleymaniye’de büyük bir yıkıma neden oldu. Son bir kaç yıldır kente yönelik baskılar var. Artık herkes bıktı bu baskılardan” dedi.

“Barışçıl gösterilerle herkes taleplerini dile getirebilir” diyen Osman Kerîm Siware, “Ancak gösterilere katılan bazı kişiler göstericileri provoke ederek parti ve hükümet binalarını yakıyor. Elbette yetersizlikler var, ancak yıkarak ve yakarak sorunlar çözülemez” ifadelerini kullandı.

YNK’li parlamenter yaşanan yıkım nedeniyle çok sayıda iş insanı ve yatırımcının Süleymaniye’yi terk ettiğini sözlerine ekledi.

PKK’nin gösterilerdeki rolüne de dikkat çeken Osman Kerîm Siware “PKK’ye verdiğimiz destek nedeniyle Türkiye ile ilişkilerimiz bozuldu. PKK, bizim hassasiyet ve içerisinde olduğumuz durumu  gözönünde bulundurmalıydı. Yıkım ve yakma olaylarına destek olacağına, yapıcı olan şeyleri desteklemeliydi” yorumunda bulundu.

Süleymaniye’de meydana gelen şiddet olaylarına ilişkin açıklama yapan YNK’li askeri yetkili, gösteri düzenleyenlerin içerisinde “PKK’li dostları” ve İran istihbarat üyelerinin olduğunu söylemişti.

Diğer Haberler