PKK medyası yalan haber üretiyor, Basra’da çekilen görüntüyü KDP özel kuvvetleri diye verdiler

PKK medyası yalan haber üretiyor, Basra'da çekilen görüntüyü KDP özel kuvvetleri diye verdiler

Sosyal medya üzerinden KDP özel güçlerinin tutukladıkları bazı kişilere işkence yaptığı şeklinde servis edilen görüntülerin 24 Nisan 2020’de Basra’da çekildiği ve Irak ordusuna ait olduğu ortaya çıktı.

Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kenti ve ilçelerinde 7 Aralık’ta memur ve çalışanların maaşlarının gecikmesini protesto etmek amacıyla başlayan gösteriler devam ederken sosyal medyada paylaşılan bir görüntü tartışmaya yol açtı.

Irak askerlerine ait görüntü servis edildi

Sosyal medyada kendisini “gazeteci” diye tanıtan ve PKK’ye yakın medyalardan birinde çalıştığı öğrenilen bazı kişilerin, “KDP özel güçleri tutukladıkları göstericilere işkence ediyor” şeklinde servis ettikleri görüntünün Irak askerlerinin Basra’da Aqil adında bir yüzbaşıyı öldüren gençlere işkence yapılması görüntüleri olduğu ortaya çıktı.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) logosu ve Başbakan Mesrur Barzani’nin resminin de eklenerek paylaşılan görüntünün 24 Nisan 2020’de Youtub’a yüklendiği görülüyor.

Görüntünün altında Arapça, “Basra’nın Yassin Khuraibet şehrinde uyuşturucuyla uğraşan bir grup genç Yüzbaşı Aqil’i öldürdü. Irak silahlı kuvvetleri tarafından evlerine baskın yapılan gençler el bombası kullandı” yazısı bulunuyor.

Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı da gerçek görüntüleri paylaşarak gerçeklerin çarpıtıldığına dikkat çekti.

Başbakan Barzani: Medyaya bakın kimin işi anlarsınız

Geçtiğimiz günlerde Süleymaniye ilçelerinde gerçekleştirilen gösteriler esnasında parti binaları, hükumet ve kamu dairelerinin yanı sıra bası yetkililerin evleri de ateşe verilmişti.

Yine sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerde yüzünü gizleyen göstericilerin bazılarının silah kullandığı, yağmalanan dükkanlardan eşya çıkardığı ve hatta caddelerdeki trafik lambalarını kırdığı görüldü.

Başbakan Mesrur Barzani, 9 Aralık günü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, sözkonusu eylemlerin “protestocu grupların arasına sızan bazı çevrelerin işi olduğunu” ve Kürdistan Bölgesi’nin kazanımlarını baltalamayı amaçladıklarını vurguladı.

Medya ve sosyal medyadaki dezenformasyona dikkat çeken Başbakan Barzani, “medyaya bakın, bu tür yağmalama eylemlerinin kimin işi olduğunu anlarsınız” dedi.

Kaynak: Rudaw

Diğer Haberler