Qasım Derbo: Şengal halkının yüzde 90’ı Kürdistan Bölgesine bağlanmak istiyor

Qasım Derbo: Şengal halkının yüzde 90'ı Kürdistan Bölgesine bağlanmak istiyor

Kürdistan Peşmergesi Şengal Komutanlığı Komutanı Qasim Derbo PKK’nin Şengal’i Kürdistan Bölgesi’nden uzaklaştırmak istediğini söyledi.

Peşmerge Komutanı Qasim Derbo PKK ve Şengal hakkında BasNews’e açıklamalarda bulundu. Derbo açıklamasında şöyle konuştu,” PKK, Şengal’in Kürdistan Bölgesi’ne değil Irak’a bağlı kalmasını istiyor. Bu yüzdendir ki Şengal halkına Peşmerge’nin Şengal’e gelmemesi telkininde bulunuyor. PKK, Irak ve İran’a bağlı güçlerin Şengal’de kalması ve kendileri de burada siyasi işlerini yapmak istiyor. Şengal halkının başına bir ferman daha getirtip ve yanlış planlarını hayata geçirmek isteyen PKK şu an yabancı kimliklerle kendi silahlı gücünü Şengal’e getirdi.”

Qasim Derbo,” Şengal halkının yüzde 90’ı Kürdistan Bölgesi’ne bağlı olmak istiyor. Çünkü Ezdilerin sözlük, kültür, geleneklerinin hepsi Kürtçe’dir. Hiçbir zaman Şengal halkı, Şengal’in Kürdistan Bölgesi’nden uzaklaştırılmasını istemez. Fakat PKK ve ona bağlı gruplar Şengal’de güvenliğin oluşmasını istemiyor. Şengal’i Kürdistan Bölgesi’nden uzaklaştırmak istiyor” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler