Mesut Barzani Kürdistan Kadınlar Birliğinin kuruluşunun 68’inci yılını kutladı

Mesut Barzani Kürdistan Kadınlar Birliğinin kuruluşunun 68'inci yılınu kutladı

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Kadınlar Birliği’nin Kürt milletinin mücadelesinde büyük bir role sahip olduğunu belirtti.

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Kadınlar Birliği’nin (Yekitiya Afretani Kurdistan)  kuruluşunun 68’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kürdistan Kadınlar Birliği’nin sekreter ve üyelerinin yanı sıra tüm Kürdistanlı kadınları tebrik eden Başkan Barzani, Kürdistan Kadınlar Birliği’nin kadınların haklarının kazanılmasında öncü bir kuruluş olduğunu söyledi.

Kürdistan Kadınlar Birliği’nin mücadeleci bir teşkilat olup Kürt milletinin farklı aşamalardaki mücadele ve devrimlerinde rol sahibi olduğunu kaydeden Başkan Barzani, “Kürdistan Kadınlar Birliği’nin devrimleri desteklemekten, Peşmerge’ye destek olmaya, kadınların uyanışından, kadınların haklarına korumaya kadar farklı aşamalarda büyük rolü vardı” dedi.

Söz konusu birliğin diğer toplumsal halk teşkilatlanmalarıyla omuz omuza sosyal ve kültürel alanlarda her zaman ortak hareket etmesinin beklendiğini vurgulayan Başkan Barzani, birlikte yaşam kültürünün gelişimi, toplumsal ve aile içi şiddetin ortadan kalkması ve ulusal bilincin güçlendirilmesinde Kürdistan Kadınlar Birliği’nden her zaman beklentilerinin olduğunu ifade etti.

Diğer Haberler