Medrese geleneğinin önemli temsilcilerinden Şeyh Nureddin Mutlu hayatını kaybetti

Medrese geleneğinin önemli temsilcilerinden Şeyh Nureddin Mutlu hayatını kaybetti

Bitlis’in önde gelen din alimi, Büyük alim Şeyh Nureddin Mutlu’nun koronavirüs nedeniyle hayatını kayebttiği bildirildi.

Şeyh Abdurrahman Et-Tâhi’nin  torunu, Şeyh M. Masum’un oğlu, medrese geleneğinin önemli temsilcilerinden, kanaat önderi, Şeyh Nureddin Mutlu’nun koronavirüs nedeniyle vefat ettiği kaydedildi.

Şeyh Nureddin Mutlu, bir süredir koronavirüs tedavisi görüyordu. Şeyh Abdurrahman Et-Tâhi torunu, Merhum Şeyh M. Masum’un oğlu, yazar Müfid Yüksel’in dayısı olan Nakşibendi Şeyhi Nureddin Mutlu, bir süredir koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede vefat etti.

Şeyh Nurettim kimdir?

Norşin Şeyhi Nureddin Mutlu’nun babası Şeyh Masum’dur. 1884 (Hicri 1302) yılında Bitlis’in ilim, irfan kurumlarıyla meşhur ilçesi Norşin’de dünyaya gelen Molla Masum’un babası Molla Abdurrahim, âlim ve salih bir zattı. Norşin Dergahı yıllarca İslam’a büyük hizmetler etti ve etmeyede devam ediyor. Menzil Dergâhı, Haznevi Dergahının menşei Norşin’dir. Üstad Bedizzaman Norşin’de yetişmiş, Risale-i Nur Mektebi’nin mayası da Norşin’e aittir. Norşin Dergahı’nın şuandaki Şeyhi Şeyh Nurettin Mutlu’dur.

Kuruluşundan buyana dergâh ve medrese olarak kullanılan binada, günümüzde hizmet veren Nureddin Mutlu Hocaefendi, babası Molla Masum gibi tasavvufî icazet almamış yalnız müderrislik yapmakta ve bazı ezkarı yaptırmaktaydı. Bunun yanında Şeyh Fadli’nin oğlu Şeyh Alamudddîn tarafından, Şeyh Muhammed Ziyauddîn ailesinden Şeyh Takyeddin ve Molla Abdulkerîm tarafından yürütülen üç medrese daha bulunmaktadır.

Diğer Haberler