Başbakan Barzani: PKK Şengal’den çıkmadı

Başbakan Barzani: PKK Şengal'den çıkmadı, Haşdi Şabi , Bağdat, Kazımi, Mesrur barzani

Başbakan Mesrur Barzani, PKK güçlerinin Şengal’den çıkmadığını, bu konuda sorumluluğun Bağdat’ta olduğunu söyledi.

Başbakan Mesrur Barzani, Bakanlar Kurulu toplantısı ardından gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Barzani, “Kürdistan Bölgesi hükumeti olarak yaşanan sorunları çözmek, bu zorlu süreci atlamak için her türlü çabayı gösterdik. Diğer yandan Kürdistan Bölgesi halkının anayasal haklarının korunması amacıyla Irak hükümeti ile anlaşmaya varmak için her tülrü çabayı gösteriyoruz” dedi.

Başbakan açıklamasında ayrıca Şengal Anlaşması’na ve bölgedeki silahlı güçlerin varlığına da değildi.

“PKK Şengal’den çıkmadı”

Başbakan, “PKK’ye bağlı güçler Şengal’den çıkmadılar. Birkaç saatliğine üslerinden ayrıldılar, daha sonra üniformalarını değişerek daha fazla güçle bölgeye döndüler. Maalesef bir çoğu Irak Federal Hükümeti’ne bağlı kurumlara dahil oldular” dedi.

PKK güçlerinin, bir kısmı Suriye’den gelen silahlı güçlerle daha kalabalık bir şekilde Şengal’e döndüğüne dikkat çeken Başbakan, Erbil ile Bağdat arasında imzalanan Şengal Anlaşması’nın tamamen uygulanması gerektiğine vurgu yaptı.

Başbakan PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nde misafir güç gibi hareket etmediğini aksine Kürdistan Bölgesi hükümetine alternatif gibi gördüğünün altını çizdi.

“Rojava’daki Kürt diyaloğunu destekliyoruz”

Rojava’da Kürt-Kürt birliği müzakerelerini desteklerini belirten Başbakan, “Ancak, bir tarafın elindeki güç ve iktidaraına dayanarak diğer tarafa kendini dayatması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler