Hoşeng Ose: PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki varlığı IŞİD’den daha tehlikeli bir hal aldı

Hoşeng Ose: PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki varlığının IŞİD’den daha tehlikeli bir hal aldı, Süleymaniye, Gösteri, PDK, PUK, Gösteri,

Rojava Kürdistanı yazarlarından ve uzun dönemler Kürdistan İşçi Partisi (PKK) saflarında yer alan Hoşeng Osê yaptığı açıklamada, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nde IŞİD’den daha tehlikeli olduğunu belirtti.

Sosyal medya hesabı Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda Hoşeng Osê, “PKK Askeri Koridoru” isimli sitenin Süleymaniye bölgesinde kargaşa çıkarma konusunu paylaştığını ve bu kargaşanın PKK ile İran’ın ortak faaliyetleri ile yürütüldüğünü dile getirdi.

Osê açıklamasında, İran’ın Bağdat, PKK ve Haşdi Şabi ile Kürdistan Bölgesine yönelik en kötü emellerini uygulayabileceğini ve zor duruma sokabileceğini ifade etti.

PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki varlığının IŞİD’den daha tehlikeli bir hal aldığına dikkat çeken Hoşeng Osê açıklamasının devamında şunları söyledi: “Bazı kesimler PKK ile Nusra Cephesi’ni aynı cephede göstermeye karşı rahatsız oluyorlar, bazı kesimlerde PKK’nin Beşar Esad reimi ile Nusra Cephesi’nden daha iyi olduğunu ısrar ediyorlar. Bu kesimler aslında Esad rejimi ile Nusra’nın iyi olduklarını, PKK’nin ise onlardan daha iyi olduğunu ispatlamaya çalışıyorlar. Ama bana göre, bu kesimler kötü ile daha kötü arasında sıkışıp kalmışlar. Yani PKK kötü ama Esad rejimi ile Nusra daha kötü.”

Höseng Osê yaptığı paylaşımında bu kesimlere ilişkin şu soruları soruyor ve ekliyor: “Hiç kimse PKK ve rejim eliyle katledilen Kürtlerin sayısını ve bu konuda bir kıyaslama yapabilir mi? Abdullah Öcalan kendisi 23 Temmuz 2008 tarihli açıklamasında PKK içerisinde katledilen Kürtlerin sayısının 15 bine vardığını söyledi. O beyandan bugüne kadar gelişen öldürme durumlarınıda ekleyince bakın bakalım sayı ne kadar yükseliyor.”

Diğer Haberler