PDK, YNK ve Goran’ın üçlü toplantısı sona erdi

PDK, YNK ve Goran'ın üçlü toplantısı sona erdi, Neçirvan Barzani, Süleymaniye gösteri, Kürdistan, Pavel Talabani, Kubat Talabani, Neçirvan Barzani

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani başkanlığında düzenlenen Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Değişim Hareketi (Goran) toplantısı sona erdi.

K24 muhabiri, toplantıda Bağdat’a karşı siyasi birlik içerisinde hareket etmenin ele alındığını kaydederken, önümüzdeki hafta siyasi bir heyetin Bağdat’a gitmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.

Kürdistan Bölgesi’nde siyasi güçler arasındaki tartışmalara son verilmesinin talep edildiği toplantıda, her üç partinin de İçişleri Bakanlığı’na bağlı güçlere destek verdiğinin altı çizildi.

Süleymaniye ve Halepçe’de son iki gündür yaşanan protestolarının da masaya yatırıldığı toplantıda, Kürdistan Bölgesi’ndeki mevcut durum ve Erbil ile Bağdat arasındaki müzakere süreci de ele alındı.

Hükümetin ortağı olan üç parti, içerisinden geçilen zorlu süreçte barışçıl gösterileri desteklediklerini belirtirken, şiddet eylemlerini kabul etmediklerini vurguladı.

Hükümet ortakları olan KDP, KYB ve Goran arasında yapılan üçlü toplantı, Erbil’de Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nda gerçekleşti.

Diğer Haberler