Ali Awni: PDK’yi yıkmak isteyenler boşa çabalıyor

Ali Awni: PDK’yi yıkmak isteyenler boşa çabalıyor

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Merkez Komite Üyesi Ali Awni yaptığı açıklamada, bazı kesimlerin gösteri adı altında Kürdistan Bölgesi statüsünü zayıflatmaya çalıştıklarını fakat PDK’nin Kürdistan Bölgesi’ni savunduğunu ve sorumluluklarını yerine getireceğini belirtti.

Kürdistan Bölgesi’nde bir kaç gündür yaşanan kargaşaya yönelik Basnews’e açıklamalarda bulunan Ali Awni,  Kürdistan Bölgesi’nin ciddi bir tehdit altında olduğunu, her taraftan Kürdistan Bölgesi’nin statüsünün ortadan kaldırılmasına yönelik çabaların olduğunu, sadece PDK’nin bu duruma teslim olmadığını ve Kürdistan Bölgesi statüsüne sahip çıkarak koruyacağını dile getirdi.

Süleymaniye bölgesinde yanlış bir yönetimin olduğuna dikkat çeken Ali Awni açıklamasında, ortaya çıkan durumdan buradaki parti ve yöneticilerin sorumlu olduklarını fakat eskisi gibi bütün eksiklikleri hükümetin üzerine yığma girişimlerinin olduğunu ifade etti.

PDK Yönetici ve taraftarlarına yönelik saldırılarıda değerlendiren Ali Awni açıklamasının devamında, bu saldırılarla PDK Yönetici ve taraftarlarının korkutulmasının amaçlandığını, PDK’nin çok zorlu süreçleri aştığını, bunu da aşacağını ve PDK’yi yıkmak isteyenlerin ellerinde sadece boş çabalarının kalacağını söyledi.

Açıklamasının sonunda bazılarının ortaya çıkan durumu seçimler öncesi kendi lehlerine avantaj olarak kullanmak istediklerine vurgu yapan Ewnî, bu kesimlerin amaçlarının maaş ve hak olmadığını aksine amaçlarının bozgunculuk olduğunu dile getirdi.

Diğer Haberler