YNK ve Kerkük’ün atanmış valisi Rekan Ciburi arasında tehlikeli anlaşma

YNK ve Kerkük'ün atanmış valisi Rekan Ciburi arasında tehlikeli anlaşma

YNK ve Rekan Ciburi, Süleymaniye hapishanesinde bulunan bazı teröristleri bırakma konusunda anlaştı.

Kerkük’ün atanmış valisi Rekan Ciburi’nin temsilciliğini yaptığı İl Arap Encümeni, Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK) Kerkük Çalışma Ofisi Heyeti ile birlikte Irak Cumhurbaşkanlığını ziyaret ederek, Süleymaniye cezaevinde bulunan bazı teröristlerin serbest bırakılması konusunda anlaştılar.

Kerkük İl Arap Komisyonu’nun paylaştığı açıklama yine Basnews’in ulaştığı belge ve elde ettiği toplantı fotoğrafına göre, heyet Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih’ı ziyaret ederek bazı önerilerde bulundular.

Paylaşılan haberlere göre, bir süre öncede Süleymaniye cezaevlerinden yapılan anlaşma sonucu bir kesim Arap terörist anlaşma sonucu Kerkük’ün şovenist, milliyetçi, atanmış valisi Rekan Ciburi’ye teslim edildi ve bu serbest bırakılanlar için bir bütçe sağlanarak köylerini, evlerini yeniden kurmalarına yardımcı olundu.

Anlaşmanın diğer bir maddesinde ise Kerkük havalimanının hızla bitirilmesine ve bu temelde Irak Parlamentosu’nda belirlenen bir komisyonun desteğiyle kentteki bileşenlerin problemleri idari yönetim Federal Hükümet ile Birleşmiş Milletler gözetiminde çözüme kavuşturulacak.

Anlaşma maddelerinde arazi paylaşımına ilişkin olan bölümde ise, ekime müsait arazilerin kanunlara göre paylaşılmasını içermekte ve bu maddeye göre Arapların hakları güvence altına alınmakta. Fakat Kürtlere ait ekime müsait arazilerin Kürtlerden alınarak Araplara verilmesi ve Araplaştırılma politikasını engellemeye yönelik herhangi bir tedbir bulunmamakta.

Diğer Haberler